Lyt til artiklen

Der er rød-hvid fodboldfest i Danmark.

For det danske landshold sikrede sig tirsdag aften billet til VM i Qatar, der spilles næste år.

Med en 1-0-sejr over Østrig, hvor Joakim Mæhle blev noteret for kampens enlige scoring, sørgede Kasper Hjulmand og co. for en nærmest perfekt kvalifikation.

Otte sejre ud af lige så mange mulige med en målscore på 27-0 – altså uden at have lukket ét eneste mål ind.

Landstræner Kasper Hjulmand blev badet i øl efter sejren.
Landstræner Kasper Hjulmand blev badet i øl efter sejren. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Dermed blev Danmark blot det tredje landshold til at booke en billet til næste års slutrunde, da Tyskland havde kvalificeret sig mandag, mens Qatar også allerede er med som værtsnation.

Derfor kunne jublen da også bryde løs tirsdag aften i Parken, da slutfløjtet lød, og nationalarenaen gik festamok sammen med de danske stjerner.

Men det er dog ikke kun herhjemme, at Kasper Hjulmands mandskab har fået spalteplads de seneste timer. Faktisk bliver det danske landshold lige nu hyldet verden over for den flotte VM-kvalifikation.

B.T. har derfor samlet et lille udpluk af de mange overskrifter, som Danmark trukket siden sejren over Østrig, og som du kan se herunder:

Eksempelvis skriver det verdensomspændende fodboldmedie Goal på Twitter, at 'Danmark skal til VM i stil', mens den store fodboldside 433 på samme sociale medie hæfter sig ved den imponerende statistik, som ligger bag kvalifikationen.

'Ret utroligt, de mangler stadig at indkassere et mål i kvalifikationen, hvor de har vundet alle kampe,' lyder det.

Hos vores tyske naboer fylder Danmarks sejr da også en del blandt pressen. Den store tyske sportsavis Kicker har nemlig også fundet plads til en lille rød-hvid hyldest.

»Fejlfrie danskere indløser tidligt billet til VM,« står der.

Også i det engelske har danskernes vej til slutrunden gjort sig fortjent til at blive nævnt.

»Med en perfekt statistik kvalificerer Danmark sig til VM,« skriver BBC Sport.

Samtidig har det hollandske medie NOS valgt at fokusere på den ubesejrede stime, som det danske landshold lige nu er inde i.

»Imponerende Danmark har også en billet til VM nu, og de har imponeret med hele otte sejre i træk,« lyder det.

Det er dog ikke kun i Fodboldeuropa, at tirsdagens triumf har fundet vej. Også på den anden side at Atlanten har Joakim Mæhle og de danske drenge fået en velfortjent hyldest.

'Danmark skal til VM. De tager pladsen med en perfekt kvalifikation, og dermed er de klar til deres andet verdensmesterskab i træk,' skriver ESPN på Twitter.

Danmark mangler fortsat to kampe mod henholdsvis Færøerne og Skotland i VM-kvalifikationen, men sidstnævnte, der ligger på andenpladsen i kvalifikationsgruppen, kan ikke nå at hente Danmark på den suveræne førsteplads.

VM i 2022 spilles i Qatar fra 21. november til 18. december.