Foto: Andrea Comas

De var i centrum i to af de største spillerhandler nogensinde, men hvem af de to Galacticos, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, var egentlig dyrest? Et nyt lækket dokument giver måske svaret.

Det er internetmediet Football Leaks, der har frigivet et dokument, der angiveligt skulle stamme fra Gareth Bales transfer fra Tottenham til Real Madrid i 2013. En transfer, som ifølge Real Madrid kostede dem omkring 91 millioner euro. Et beløb, der gjorde, at deres stjernespiller Cristiano Ronaldos transfer fire år forinden stadig kunne regnes som dyreste nogensinde. Portugiseren kostede dengang godt 96 millioner euro.

SOC-INTERNATIONAL-CHAMPIONS-CUP-2015- - -MANCHESTER-UNITED-V-FC-

Men i det lækkede dokument påstås det, at Bale ikke kostede 91 millioner euro, men i stedet hele 99.749.542 plus en solidaritets-bonus på godt én million euro. En samlet sum på 100.759.418 euro.

Ifølge mediet havde Real Madrid muligheden for at lægge omkring 87 millioner euro på bordet eller - som klubben valgte - at betale over 100 millioner euro i en række mindre betalinger.

Det var i øvrigt nogle af de penge, der finansierede Tottenhams køb af danske Christian Eriksen i Ajax tidligere i sommertransfervinduet 2013.

Dokumentet har fået flere internationale medier til at konkludere, at walisiske Gareth Bale dermed er historiens dyreste spiller.

SOCCER-SPAIN/

Men medierne har muligvis forregnet sig. For hvis man tror på dokumentets ægthed, skal man også huske at tage højde for inflationen, der har påvirket pengenes værdi i perioden mellem de to kæmpetransfers.

Og beregner man Cristiano Ronaldos pris i juni 2009, da han blev solgt fra Manchester United, til september 2013, hvor Gareth Bale også røg til den spanske hovedstad, er portugiseren rent faktisk dyrere. I løbet af de fire år havde inflationen nemlig betydet, at Ronaldos pris på 96 millioner euro svarede til omkring 104 millioner euro.

SOCCER-SPAIN/

Så svaret er: Gareth Bale blev solgt for et større beløb end Cristiano Ronaldo, men hvis man tager højde for inflationen, så er portugiseren den dyreste spiller i historien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.