Lyt til artiklen

Liverpools udskældte målmand var måske ikke så skyldig igen.

I hvert fald har lægerne bekræftet, at 24-årige Loris Karius havde fået en hjernerystelse inden de to katastrofale fejl, som kostede to mål og et nederlag på 1-3 til Real Madrid i Champions League-finalen.

Det konkluderer lægerne Ross Zafonte og Lenore Herget fra det amerikanske hospital Massachusetts General Hospital i en pressemeddelelse på deres hjemmeside.

Den 24-årige tyske målmand skulle have fået hjernerystelsen i et sammenstød med Real Madrids forsvarsspiller Sergio Ramos, som også var manden bag Liverpools stjerneangriber Mohamed Salahs skade.

Sergio Ramos blev senere beskyldt for at have givet Karius en albue med vilje. Men det afviste Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og igangsatte ikke en efterforskning af episoden.

Foto: LLUIS GENE
Vis mere

Lægerne har undersøgt Loris Karius fire dage efter finalen, som blev spillet den 26. maj i Kiev. De har desuden vurderet, at hjernerystelsen kan have haft negativ indflydelse på hans præstation på banen.

Hospitalet kommer også ind på Loris Karius' syn, som har været påvirket negativt. Det er især gået ud over hans evne til at vurdere, hvor objekter befinder sig. Det kalder man 'visual spatial dysfunction'.

Den udskældte målmand kastede først bolden for fødderne af Real Madrid-angriberen Karim Benzema, der scorede kampens første mål.

Senere tabte Loris Karius et langskud af waliseren Gareth Bale, som betød, at Real Madrid øgede føringen til 3-1. Det blev også slutresultatet i en kamp, hvor Liverpool aldrig rigtig kom i gang.

Real Madrid vandt Champions League-finalen for tredje år i træk. Liverpool har ikke vundet trofæet med de store øre siden 2005.