Det danske kvindelandshold skulle have haft deres EM-bonus udbetalt i søndags, men spillerne har stadig ikke modtaget pengene fra DBU. Nu undskylder foreningen.

Det skriver DR.

Det er omkring en måned siden, at kvindefodbold fik for alvor sit gennembrud i Danmark. Det danske landshold spillede sig i EM-finalen, mere end en million seere så med og navne som Nadia Nadim og Pernille Harder var på alles læber.

Nu er opmærksomheden stilnet af omkring landsholdet, hvor spillerne er tilbage i deres respektive klubber. Men landsholdet mangler stadig den EM-bonus, på trods af at DBU altså har haft en hel måned til at betale, indtil betalingsfristen udløb i søndags.

Og landsholdet med Theresa Nielsen i front føler, at DBUs behandling er både respektløs og skuffende. Hun fortæller endda, at spillerne har rykket DBU for de manglende betalinger.

»Jeg synes, at det er fuldstændig uacceptabelt, at DBU ikke overholder vores aftale og udbetaler, det vi har fortjent og krav på,« siger Theresa Nielsen i en mail til DR.

Hos DBU afviser deres kommunikationschef Jakob Høyer, at de skulle have modtaget rykkere fra spillerne. Han forklarer, at det er praktiske omstændigheder, der gør, at det har taget længere tid end aftalt.

Kvindelandsholdet blev mandag eftermiddag den 7. august hyldet på Viborg Rådhus efter hjemkomsten til Danmark med sølvmedaljer. Kvindelandsholdet har hjemmebane på Viborg Stadion.
Kvindelandsholdet blev mandag eftermiddag den 7. august hyldet på Viborg Rådhus efter hjemkomsten til Danmark med sølvmedaljer. Kvindelandsholdet har hjemmebane på Viborg Stadion. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Vi snakker om tre dages forsinkelse, og vi har ikke modtaget rykkere fra spillerne. Jeg skal beklage over for spillerne, og jeg håber ikke, at det kommer til at ændre noget omkring de forhandlinger, vi er i om en ny aftale,« siger Jakob Høyer, der fortæller at bonussen bliver udbetalt i dag.

De forhandlinger DBU og kvindelandsholdet – gennem Spillerforeningen – er i gang med, omhandler, at kvindelandsholdet gerne vil have mere i løn. Seneste udvikling i den sag er, at forhandlingerne er brudt sammen, da parterne ikke har kunnet blive enige om vilkårene.