Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

BT I HOLLAND

Kvindelandsholdet er ankommet til stadion i Enschede inden EM-finalen, og kort efter ankom en anden prominent gæst. Kronprins Frederik landede ved finalestadionet sammen med Statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Og her havde han masser af roser til de danske kvinder, der spiller finale mod værtsnationen Holland klokken 17 søndag.

»Det er jo fantastisk. De har jo bestået til det helt store. Det er et fantastisk moment for os at kunne tage ned og hylde dem, uanset hvad resultatet bliver. Men det er klart, at vi skal have en sejr,« siger Kronprins Frederik.

Han er ikke den første, og han bliver heller ikke den sidste, der laver referencer til 1992, hvor det danske herrelandshold vandt EM i Sverige. Og Kronprins Frederik er trods den store interesse i Danmark og de flotte præstationer fra kvindelandsholdet stadig i tvivl, om en mulig EM-sejr kan nå samme højder som i 1992.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Det er godt for Danmark, som er et meget ligestillingspræget land og et land, som går op i sport. Fodbold er vores nationalsport. Jeg tror, vi kan gøre brug af det i Europa i den kommende tid uanset udfaldet. Om det bliver det samme som for 25 år siden, er svært at sige, for det var mænd, det var en anden tid og det var herrefodbold. Men de har i hvert fald gjort mere end forventet,« siger Kronprins Frederik.

Lige bag Kronprinsen kom den danske Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, som også har taget turen til Holland for at se EM-finalen.

»Man skal åbenbart hedde Nielsen og være fra Fyn for at kunne føre Danmark frem til et guld ved EM. Han kan i hvert fald få den der spilleglæde frem i de der piger. Jeg har ikke meget forstand på fodbold, men jeg har en stærk oplevelse af, at det er et sammenspillet hold. Alle er der for hinanden. Så han må kunne noget der,« siger Lars Løkke Rasmussen om landstræner Nils Nielsen - og Statsministeren tror på sejren.

»Jeg tror, det bliver en spændende kamp, jeg tror, vi vinder. Jeg har en god fornemmelse, også fordi de slog os i den indledende kamp, og det skal vel gives tilbage. Jeg tror på en dansk sejr,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Andre læser også