Kroatien var foran, men tabte 1-2 i EM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn i den nu helt lige gruppe E.

Viceverdensmesteren Kroatien kom godt fra start, men endte søndag med at tabe EM-kvalifikationskampen ude mod Ungarn med 1-2.

Dermed er gruppe E helt lige med både Ungarn, Kroatien, Wales og Slovakiet på tre point.

Ungarn prøvede fra start at byde gæsterne trods på Groupama Arena i Budapest, men netop som værterne havde fået færten af noget og sat et par kontrastød ind, bragte Ante Rebic Kroatien foran 1-0.

Efter 14 minutter stod Rebic helt fri i det lille felt, da Andrej Kramaric gled et indlæg fra Luka Modric videre, og angriberen svigtede ikke, da tilfældigheden gik hans vej.

Derfra dirigerede Luka Modric sine tropper ned i tempo og i en mere afventende formation.

Det kostede dyrt efter 34 minutter, hvor passivt forsvarsspil gav Balázs Dzsudzsák muligheden for at stikke bolden indenom til Adam Szalai.

Den store angriber huggede til første gang fra en lidt spids vinkel og passerede Aston Villa-målmand Lovre Kalinic, som ikke så skarp ud i situationen.

Kroatien, der nummer fire på verdensranglisten, var pludselig rystet af verdens nummer 52.

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor Kroatien ikke havde meget at byde på frem til anden halvdel af anden halvleg.

Herfra indledte VM-sølvvinderen et godt pres, men uden at komme til de store chancer.

I stedet blev hjemmeholdets Mate Patkai den store helt, da han i to forsøg karatesparkede bolden i mål fra nært hold efter et hjørnespark med 14 minutter tilbage til stor jubel i Budapest.

Først i overtiden var Kroatien tæt på at kunne udligne.

I deres første kamp i EM-kvalifikationen vandt kroaterne kun med 2-1 hjemme over Aserbajdsjan, mens Ungarn tabte 0-2 på udebane til Slovakiet.

Søndag tabte Slovakiet så 0-1 ude mod Wales. Den unge Swansea-forsvarer Daniel James scorede kampens enlige mål.