Fansene på MCH Arena havde søndag et krav. Jess Thorup skulle tage sit tøj og gå, gjaldede det ud over banen, da Ulvene indkasserede mål nummer to i nederlaget på 1-2 til FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet kan på resultater dårligt sammenlignes med det mandskab, som for to år siden vandt det danske mesterskab, selv om mange af spillerne er de samme.

Tidligere moste de alt på hjemmebane og sendte bolden i mål efter behag, men nu maser de blot og lukker mål ind.

For selv om det retfærdigvis skal siges, at Jess Thorups hold skabte langt de fleste store chancer mod FC Nordsjælland, var skarpheden, især hos angriber Paul Onuachu, der dog scorede et trøstende mål, lige så langt væk, som MCH Arena ligger fra Herning Centrum. Og så gav det sig selv, at formstærke FC Nordsjælland scorede to gange og tog hjem med alle tre point, mens FC Midtjylland pointmæssigt oplever den dårligste periode i fem år efter 26. runde.

De betalende gæster krævede derfor en opsigelse fra cheftræneren, men det kommer ikke til at ske.

»Nej, det gør jeg ikke. Det er fans, både når de er bedst, og når de er værst. Så skal de have lov til at give udtryk for deres ting. Det er sådan, det er. Jeg forstår også godt, at de er frustrerede. De er vant til at vinde på MCH Arena, og det har vi ikke gjort nu. Specielt i foråret. Det er her, problemet ligger. Vi spiller uafgjort her mod Viborg, hvor vi i øvrigt også kører dem ud af banen, og vi spiller uafgjort hjemme mod Lyngby, og så taber vi nu her. Vi mangler reelt fem point,« siger Jess Thorup.

Føler du et ekstra pres på dig, når de råber sådan?

»Så sidder vi i den forkerte stol. Bare fordi der er fans, de råber sådan. Det er jo sådan, det er. Fodboldverdenen er sort og hvid.«

Hvad med i dagligdagen, kan du mærke et øget pres?

»Jeg passer mit arbejde i dagligdagen og elsker at komme på arbejde. Vi har et fantastisk hold, vi er i gang med at bygge op, og det føler jeg, at jeg er en vigtig del af. Det ansvar tager jeg gerne på mig. At det nogle gange går op og ned, hvis man ikke kan lægge ryg til det, har man sat sig i den forkerte stol,« lyder det fra cheftræneren i FC Midtjylland. Som altså ikke vil opsige sit job, som de inkarnerede fans bag målet ellers krævede.

Og Jess Thorup skal ikke frygte, at han bliver bedt om det heller.

Godt nok var sportsdirektør Claus Steinlein sidste mand ude hos pressen, så kun BT stod og ventede, men det skyldtes slet ikke, at han grublede over trænersituationen eller var i telefonsamtale med sine chefer, bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og ejer Matthew Benham.

Steinlein var derimod i sit sædvanlige gode humør og tog et glas rødvin med modstanderne FC Nordsjælland, der overraskende spillede sig i slutspillet om medaljer.

»Jeg er da ked af det på drengenes vegne, for FC Nordsjælland er i storform. Og når vi har en klar overvægt i skudstatistikken, synes jeg, det er synd for drengene og trænerteamet. Man vinder mange flere af den slags kampe, end man taber. De arbejder stenhamrende hårdt i hverdagen,« siger Claus Steinlein og fortæller om sine tanker om holdets sæson:

»Jeg tænker to ting. At det pointmæssigt slet ikke er tilfredsstillende, og at vi har fået alt for lidt point. Specielt i den sidste periode. Det er ikke vores ambition. På den anden side kunne vi have stået med ni point i de sidste tre hjemmekampe, uden at nogen kunne have sagt noget til det. Vi må arbejde videre, der er ikke andet for.«

Hvor langt rækker din tålmodighed?

»Så længe at jeg ser gode indsatser, og vi lægger på som i dag, er jeg glad. Vi savner Tim Sparv, en rigtig sekser, det kan man mærke. Selv om Drachmann gør det godt. Resultatmæssigt er det noget lort, men heldigvis er vi kun et point fra vores mål om tredjepladsen.«

Er der jobgaranti fra dig til, at Jess Thorup er cheftræner resten af sæsonen?

»Ja, så længe det ser sådan her ud, og vi spiller kampene, så vi bør vinde dem,« slår FCM-bossen fast og lader sin cheftræner beholde retten til at fylde bøjlerne i garderobeskabet.