Arbejdernes Landsbank og DBU fortsætter samarbejdet i resten af aftaleperioden trods forlydender om det modsatte, bekræfter parterne over for Radio4.

Siden har DBU også bekræftet den overraskende udvikling efter bankens udmeldinger i april.

Dengang ville man ud af aftalen på grund af den såkaldte kviklånslov, lød det på trods af en artikel i Weekendavisen, der beskrev, at banken ville ud af aftalen på grund af VM i Qatar i 2022, som er under skarp kritisk for blandt andet brud på menneskerettigheder.

Landsholdet får fortsat Arbejdernes Landsbank på trøjerne. Bortset fra i en eventuel VM-slutrunde i Qatar nætse år.
Landsholdet får fortsat Arbejdernes Landsbank på trøjerne. Bortset fra i en eventuel VM-slutrunde i Qatar nætse år. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det handler om kviklånsloven og ikke om Qatar. Vi har ikke fået det ud af sponsoratet, vi havde håbet på, fordi vi ikke må stå på trøjerne sammen med Oddset. Derfor trækker vi os nu,« sagde direktøren Gert Jonassen til DR Nyheder.

Overfor Radio4 bekræfter branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank Peter Froulund, at man fortsætter.

»Vi fortsætter. Det var ikke sådan, det så ud for nogle uger siden. Det har været ganske fint dækket i medierne, at vi på et tidspunkt havde nogle andre intentioner, og det var vi også åbne om. Men status er, at vi kører videre de godt og vel halvandet år, vi har tilbage,« siger han.

Kviklånsloven blev ændret 1. maj, og det peger Frolund på som grunden til det fortsatte samarbejde.

Men banken kommer ikke til at pryde landsholdets trøjer, skulle Danmark kvalificere sig til VM i Qatar næste år.

»Vi har med DBU en rigtig god dialog om, hvordan det skal tackles. Og et af de resultater, der kommer ud af det, er, at det er vi ikke. Men det er vigtigt at sige, at det ikke har noget med kviklånsloven at gøre. Havde vi ikke fået kviklånsloven løst, så havde vi været ude. Havde der ikke været nogen kviklånslov, så havde vi alligevel skullet diskutere Qatar. Så vi er på vej ind på et andet spor en kviklånsloven, som var den egentlige ballade,« forklarer han.

Arbejdernes Landsbank og DBU har haft et samarbejde siden 2019 omkring herrelandsholdet.

Begge parter oplyser til Radio4, at den oprindelige aftale ikke er blevet ændret i forhold til vilkår eller eventuelle klausuler.