David de Gea-drop hjalp Chelsea tættere på Champions League, mens Manchester United får svært ved at nå top-4.

Manchester United får mere end svært ved at slutte i Premier Leagues top-4, der skaffer adgang til næste sæsons Champions League.

Søndag havde holdet brug for en sejr hjemme i topkampen mod Chelsea, men Ole Gunnar Solskjærs tropper måtte nøjes med 1-1.

Det betyder i stedet, at Chelsea ligger lunt i svinget til en placering blandt de fire bedste.

Med to runder tilbage ligger Chelsea nummer fire med 68 point, mens Arsenal følger efter med 66. United har på sjettepladsen 65 point og har dertil en klart svagere målscore end Chelsea.

Hos Chelsea blev forsvarsspilleren Andreas Christensen skiftet ind midtvejs i anden halvleg.

Manchester United har på det seneste leveret præstationer svingende fra det pinlige til det middelmådige, men indstillingen var anderledes god fra begyndelsen af opgøret mod Chelsea.

Allerede efter tre minutter kastede det en stor mulighed af sig. Den belgiske angriber Romelu Lukaku blev spillet fri med en lang aflevering, men misbrugte tilbuddet.

United måtte i stedet vente til det 11. minut med åbningsmålet. Juan Mata gik på tværs af feltet og fejrede sin 31-års-fødselsdag med at score til 1-0.

Det gav holdet et boost, og der var chancer til 2-0, inden Chelsea arbejdede sig ind i kampen. Målmand David de Gea hjalp Chelsea det sidste stykke på Old Trafford.

I sidste sæson reddede den spanske målmand adskillige point til sit hold, men i øjeblikket er hans form skrækkelig. Både i Champions League-kvartfinalen mod Barcelona og senest mod Manchester City så han skidt ud.

Søndag var den gal igen. Forsvareren Antonio Rüdiger forsøgte sig med et ganske harmløst skud fra 30 meter, men David de Gea gav generøst en returbold, som Marcos Alonso sendte i mål til 1-1 efter 43 minutter.

I anden halvleg forsøgte United at skabe spillet i jagten på et sejrsmål, mens Chelsea kunne være mere tilfreds med en pointdeling.

United havde svært ved at skabe åbne muligheder, men i tillægstiden var det tæt på, da Marcos Rojos hovedstød blev reddet på målstregen.

Endnu dybere inde i tillægstiden fik Chelseas Gonzalo Higuain en stor chance, men David de Gea fik en smule oprejsning med en redning.