Så blev der købt ind for 19 millioner.

Det er et flertal i Helsingør Byråd blevet enige om, og derfor kommer loungen på Helsingør Stadion nu på kommunens hænder.

Byrådsmedlem Christian Holm Donatzky (R) kalder købet af lougen på 1. divisionsklubbens hjemmebane uansvarligt.

»Vi har en slunken kommunekasse med en af de laveste likviditeter på landsplan, så jeg er dybt rystet over, at man kan pege på den her løsning uden finansiering,« siger han til TV 2 Kosmopol.

Han mener desuden, at aftalen er indgået på grund af trusler om retssager fra direktør i Vida A/S med ejeren Henrik Sørensen i spidsen.

Sidstnævnte mente, at det var planen, at Helsingør Kommune skulle have lejet sig ind i lokalerne. Den aftale skulle ifølge Sørensen ikke være blevet honoreret, skriver mediet.

I referatet fra 22. december fremgår det klart, at risikoen for at ende i retten fylder en del.

Den bekymring bliver bekræftet af borgmesteren.

»Jeg har sagt ja til at betale de 19 millioner kroner for at passe på den investering, vi allerede har lavet til mange millioner kroner til byggeriet af stadion. Der skal ikke være tvivl om, at jeg helst havde set, at vi ikke skulle det her, men at have retssager kørende i årevis vil gøre det hamrende umuligt at finde private investorer, måske pensionskasser, der har lyst til at udvikle vores stadion til et Superliga-stadion,« siger Benedikte Kiær (K) til Helsingør Dagblad..

Handlen til 19 millioner blev besluttet af et smalt flertal i byrådet 22. december, men blot tre dage inden havde man haft en meget lignende afstemning.

TV 2 Kosmopol og Helsingør Dagblad skriver, at der nu ligger en klage til ankestyrelsen omkring den del af sagen.