Det 'rigtige' danske landshold sidder ikke længere og venter på, at DBU pludselig vil forhandle og få dem i kamp mod Wales.

Man kommer til at se langt efter Christian Eriksen og de andre landsholdsstjerner, hvis man håber at finde dem til en hemmelig fællestræning eller på deres midlertidige hotel i Københavns sydhavn.

Det rigtige danske fodbold-landshold er nemlig taget hjem, og derfor er der lige nu ikke meget, der indikerer, at de kommer i kamp mod Wales på søndag i Aarhus. Selvom det ikke er helt udelukket.

Ifølge B.T.s oplysninger rejste de danske spillere hjem til deres klubber eller til familien andre steder i Danmark allerede tirsdag aften, mens de sidste tog af sted onsdag.

Boilesen er allerede hjemme og til træning i FCK. (FOTO: Nils Meilvang)
Boilesen er allerede hjemme og til træning i FCK. (FOTO: Nils Meilvang) Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Blandt andre trænede Nicolaj Boilesen og Victor Fischer hos FC København onsdag formiddag, men spillere som eksempelvis Christian Nørgaard er taget hjem til Fiorentina, hvor der er træning onsdag.

B.T. hører også, at et par af spillerne er blevet i Danmark af frygt for, at FIFAs regler om frigivelse til landskampe vil kunne ramme dem og deres klubber, hvis de rejser hjem. Derfor er de blevet i Danmark, men det er usikkert, hvorvidt det overhovedet vil være tilfældet, at de ville kunne straffes.

B.T. erfarer desuden, at spillertruppen kan have organiseret sig således, at udvalgte spillere kan træde til, hvis DBU pludselig vender tilbage til forhandlingsbordet i denne uge og finder en holdbar løsning på konflikten.

Netop viljen til at finde en midlertidig løsning hersker der stor forvirring om, fordi DBUs top tirsdag meldte ud, at de ikke forhandler mellem kampe.

Lasse Schøne og holdkammeraterne er smutte hjemad. (Foto: Nils Meilvang)
Lasse Schøne og holdkammeraterne er smutte hjemad. (Foto: Nils Meilvang) Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Men det standpunkt harmonerer ikke med, at DBUs elitechef Kim Hallberg og den midlertidige træner John 'Faxe' Jensen i Bratislava forklarede, at de håbede, at opgøret mod Slovakiet kun var en éngangforstilling med det såkaldte nødlandshold.

Her sagde Kim Hallberg blandt andet på tirsdagens pressemøde:

»Jeg håber så sandelig kun, at det her hold spiller én kamp. Men jeg må blankt erkende, at alt omkring forhandlinger ligger fuldstændig stand-by fra min side. Jeg har fået en opgave af DBUs bestyrelse i lørdags. Det sidste, jeg fik at vide, inden jeg blev sendt ud, og det gik videre med dagsordenen, var, at jeg skulle sikre, at der onsdag stod det stærkest mulige hold. Og at der på søndag står det stærkest mulige hold,« sagde han og fortsatte:

»Det skulle være glædeligt, hvis det er 23 andre spillere, der udgør det stærkest mulige hold på søndag. Men det er min opgave lige nu, og den tager al min tid.«

Henrik Dalsgaard og Jonas Knudsen forlader Scandic Hotel. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018)
Henrik Dalsgaard og Jonas Knudsen forlader Scandic Hotel. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Ifølge B.T.s oplysninger håber DBUs direktør Claus Bretton-Meyer dog på at holde 'kaffemøder' ude i byen med parterne i konflikten.

Men det er uvist, hvem det skulle ske sammen med, og om nogen fra spillergruppen overhovedet vil deltage i sådan et uformelt møde midt i den alvorlige konfliktsituation.

Finder DBU og Spillerforeningen ikke en løsning, kommer John 'Faxe' Jensen og hans hold af amatør-spillere formentlig til at spille endnu en kamp i rødt og hvidt på søndag mod Wales på Aarhus Stadion mod superstjerner som Real Madrids Gareth Bale.

Først gælder det dog Slovakiet onsdag aften.