Jürgen Klopp kan se frem til noget af en udfordring i Liverpool efter at have underskrevet en tre-årig kontrakt med den legendariske klub. Liverpools ledelse har dog prøvet at lette lidt af presset ved ikke at sætte nogle konkrete mål for nuværende sæson.

Den 48-årige tysker erkender selv, at det bliver en udfordring at være træner i en klub, der hungrer efter mesterskaber. Men han er også klar over, at det kan tage tid, før Liverpool igen vil være en mesterskabskandidat.

»Der er ingen tvivl om, at det bliver en enorm udfordring for mig og min trænerstab. Det er vi klar over. Liverpool har ikke haft succes i lang tid, og de har skiftet trænere konstant. Nu har de ansat en tysker, som ikke er en mirakelmager. Fremgang er ikke muligt uden lidt tid,« forklarede Klopp til den tyske avis Bild.

Den tidligere Dortmund-træner føler dog ikke, at presset er alt for stort i den populære klub.

»Jeg har snakket med ledelsen. Der er ingen specifikke målsætninger for denne sæson udover at spille fodbold med et genkendeligt brand. Jeg interesserer mig ikke for om, der er penge at bruge i januar. Vi er kun i oktober, og jeg ved ikke engang, hvor mange kampe vi har, inden transfervinduet åbner. Derfor må vi starte med at se på de spillere, vi har til rådighed,« erklærede den tyske træner.

Det var ikke en stor overraskelse, da Liverpool i sidste uge udnævnte Klopp som afløser for den fyrede Brendan Rodgers. Tyskeren havde efter syv år i Dortmund opsagt samarbejdet med klubben, han nåede dog ikke at nyde friheden som arbejdsløs i mere end fire måneder, før der var bud efter ham igen. Hvorvidt Klopp kan leve op til de høje forventninger, som en manager i Liverppol må leve med, må tiden vise.

Klopp, der aldrig har trænet uden for Tysklands grænser før, og Liverpool møder Tottenham på udebane på lørdag i tyskerens første kamp i spidsen for Merseyside-klubben.