Liverpool-manageren Jürgen Klopp hylder Danmarks EM-triumf i 1992 som den ultimative holdpræstation.
Liverpool-manageren Jürgen Klopp hylder Danmarks EM-triumf i 1992 som den ultimative holdpræstation. Foto: Palle Hedegaard / Carl Recine

Liverpool lider på fjerde år uden en pokal. Det kan manager Jürgen Klopp lave om på rekordtid, hvis Liverpool slår Manchester City i søndagens Capital One Cup-finale. Og midt i sin tale om storhed, holdpræstationer, succes og sult nævner den tyske træner Danmark.

Og det er flotte ord, som Klopp giver Danmark med på vejen. Den tyske manager fremhæver helt specifikt sommeren 1992, hvor Danmark overraskende alt og alle ved at vinde Europamesterskabet. Jürgen Klopp går så langt som at sige, at det danske EM-mesterskab er den bedste titel, han kan komme i tanke om.

Liverp

»Nogle gange er det kvaliteten hos den enkelte spiller, der afgør kampen, men det handler mere om hele holdets præstation. Hvis du kigger tilbage på de store mesterskaber, så blev Danmark europamestre i 1992. Det er den bedste titel, jeg nogensinde har hørt om,« sagde Jürgen Klopp ifølge liverpoolecho.com og fulgte op:

»De mødtes på McDonald's og hørte, at de skulle med til EM, også vandt de. Det er sejt«.

Klopp udtalelse antyder, at spillerne fik at vide, at de alligevel skulle til EM, da de sad på McDonalds. Det er ikke korrekt. Turen til fastfoodkæden skete under EM.

837987935879325587987925879

Sammenligningen kom, da Jürgen Klopp skulle kommentere på søndagens finale i Capital One Cup’en, hvor Liverpool møder Manchester City. Tyskeren anerkender Manchester Citys individuelle styrke, men fortæller også samtidig, at Liverpool har gode chancer, hvis de leverer en stærk holdpræstation.

John Faxe Jensens EM-klumme: Det minder mig om '92...PIX

»Manchester City er et rigtigt godt hold, og vi skal levere mere end en god præstation. Vi bliver nødt til at lave den rigtige plan. Vi bliver måske nødt til at løbe mere, end Manchester City gør. Vi bliver nødt til at lukke de rigtige rum. Vi bliver nødt til at styre presset og fastsætte intensitetsniveauet. Hvis vi gør det, så kan vi vinde, og det ved de også godt,« siger Jürgen Klopp.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.