For blot anden gang i løbet af de seneste syv sæsoner er Liverpool klar til gruppespillet i Europas fineste klubturnering – Champions League.

Det står bøjet i rød neon, efter at Liverpool tjubang-sejrede med 4-2 hjemme over tyske Hoffenheim. Samlet avancerer The Reds med 6-3.

Liverpool var igen uden klubbens brasilianske stjerne Coutinho. Officielt hedder det sig, at han er både rygskadet og småsyg – men det faktum, at han er jaget vildt af FC Barcelona, spiller uden tvivl en rolle i hans fravær.

Selv om Liverpool manglede det brasilianske omdrejningspunkt, startede værterne i et voldsomt tempo, og Hoffenheim blev nærmest overfaldet i kampens første minutter. Mohammed Salah og Sadio Mané havde kæmpe chancer inden for de første tre minutter, hvor Hoffenheim var statister.

10 minutter kunne tyskerne holde stand. Så tryllede Mané  lidt og fandt Emre Can med en fiks hælpasning. Tyskerens afslutning rikochetterede af en Hoffenheim-forsvarer, og så var Liverpool foran.

Syv minutter senere var den gal igen. Gini Wijnaldums indersideafslutning ramte stolpen, og bolden lagde sig kælent for fødderne af Mohammed Salah, og det egyptiske nyindkøb kunne score et af karrierens letteste mål.

Så var der for alvor i Jürgen Klopps mænd, og tre minutter senere var stillingen 3-0. Manés kopierede førnævnte hælaflevering, Fimino lagde den på tværs, og Emre Can helflugtede bolden i nettet. Anfield eksploderede.

Men Hoffenheim kender kun én spilfilosofi – ’nach vorn’ - og tyskerne svarede igen med at lade angrebene glide ned mod Mignolet. Det gav gevinst, inden der var spillet en halv time, da Mark Uths flade afslutning fandt Liverpool-målets net.

Det gav de tyske gæster et lille – og meget naivt – håb. Det blev dog endeligt slukket et kvarter inde i anden halvleg, hvor Jordan Henderson serverede bolden for Roberto Firmino, der kunne give sit tidligere hold dødsstødet.

Hoffenheims Sandro Wagner fik lov at pynte på det endelige resultat 20 minutter før tid. 4-2.