Jürgen Klopp er overrasket over det omfattende pokal-program i England.
Jürgen Klopp er overrasket over det omfattende pokal-program i England. Foto: Henry Browne

Jürgen Klopp var forberedt på det meste, da han kom til England og overtog managerposten i Liverpool. Alligevel har det overrasket ham, hvor omfattende programmet er i hans nye adopterede hjemland, og hvor meget fodbolden fylder.

Det fortæller den karismatiske tysker, da han bliver spurgt om han har et godt råd til Pep Guardiola, der har meldt ud, at han stopper i Bayern München til sommer, fordi han gerne vil være manager i Premier League. Den spanske succestræner forventes at overtage Manchester City, hvor tidligere Barcelona-folk allerede sidder på flere af topposterne i ledelsen.

»Jeg behøver ikke at fortælle Pep Guardiola noget, for han har erfaring. Forskellen på antallet af kampe er den største forskel. Da jeg kom hertil, vidste jeg ikke, at der var to runder i Capitol One Cup-semifinalen. Der var folk fra Tyskland, som ringede til mig i sidste uge og sagde »Ja, du er i finalen igen! Idioter!«

»Når du fortæller folk i Tyskland om FA Cup'en, hvor der er omkamp, hvis man spiller uafgjort, så svarer de »Hvad?«. Her har man straffe og forlænget spilletid, men først efter den anden kamp. Det er afgørende, antallet af kampe - fodbold, fodbold, fodbold. Med en perfekt sæsonforberedelse så er du klar til en lang, lang rejse. Vi vidste det godt, men det er noget andet at mærke det,« erkender Jürgen Klopp i et interview med The Guardian.

Klopps Liverpool møder i denne uge Arsenal hjemme om onsdagen og Manchester United, ligeledes på Anfield, om søndagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.