Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Anførerne for de to svenske fodboldlandshold, kvindernes og mændenes, har gået i klasse sammen i gymnasiet. Caroline Seger og Andreas Granqvist har endda delt snydelapper ved prøverne.

I 1985 blev en pige og en dreng født i Helsingborg. Pigen blev døbt Caroline, og drengen kom til at hedde Andreas. 16 år senere går de i den samme klasse i Helsingborg-gymnasiet Filborna. Og i dag er de anførere for hver deres for hver sit fodboldlandshold i Sverige.

Helsingborgs Dagblad satte kort før jul de to svenske landsholdskaptajner stævne på deres gamle gymnasium, hvor de i øvrigt også sammen på et billede på væggen, hvor de er afbilledet i landsholdsdragten. Her er der også andre tidligere elever fra Filborna som Henke Larsson og Erik Edman, som også har spillet i gult og blåt.

»Det er voldsomt, og det er coolt. Og hvis det ikke havde været for Zlatan, så var han (Andreas Granqvist, red.) blevet anfører tidligere. Du har evnerne,« siger Caroline Seger.

I dag er de langt fra hinanden i hverdagen. Seger spiller for franske Lyon, mens midterforsvareren Granqvist er i den russiske klub Krasnodar. Men de er stadigt venner og følger med i hinandens karrierer.

»Da jeg så ham spille, tænkte jeg, at det kun var et spørgsmål om tid, inden han slog igennem på landsholdet og blev anfører. Vi kom godt ud af det med hinanden i skolen. Du var jo en af dem, som jeg var tættest på i klassen. Og du ville altid kramme,« husker Caroline Seger.

»Ja, godmorgen-krammet og farvel-krammet. Der var en god stemning i klassen,« svarer hendes mandlige modstykke.

»Jeg har altid troet på Granqvist. Men han er stadig den samme som dengang. Måske bare lidt mere irriterende,« siger Caroline Seger om sin gamle ven.

Og hun måtte også hjælpe ham til eksamen.

»Det gik fint, når jeg studerede hårdt inden prøverne,« husker Granqvist.

»Alligevel spurgte du altid mig...,« svarer den kvindelige landsholdskaptajn.

»Præcis. Jeg satte mig ved siden af dig og fik en snydeseddel. Men det må vi hellere lade være med at fortælle.«

Begge spilleres nuværende kontrakter udløber i 2018. Det er planen at vende hjem til Sverige og spille på et tidspunkt, men ingen af dem har besluttet sig for, hvornår det sker.

Andre læser også