Brøndby offentliggjorde onsdag årsrapport for 2014 med et underskud på cirka 153 millioner kroner, og det er det store røde tal, der tager overskrifter.

Det voldsomme beløb skyldes primært en nedskrivning i foråret 2014 på 120 millioner kroner, og Brøndbys direktør Jesper Jørgensen ser med optimisme på den blå-gule fremtid:

»Resultatet for 2014 matcher vores seneste udmeldinger og er et udslag af den store nedskrivning i første kvartal 2014 samt omfattende investeringer i at fremtidssikre selskabet. Isoleret set er årets resultat naturligvis utilfredsstillende, men vi konstaterer, at vi holder os midt på sporet i forhold til målsætningerne i Vision 2017,« siger Jesper Jørgensen.

Brøndbys Vision 2017 er et positivt regnskab, men årsrapporten omhandler ikke kun det store underskud.

Her er yderligere tre nedslag i årsrapporten som Brøndby-folket bør hæfte sig ved.

- Forsigtighed:

Brøndbys sportslige målsætning lyder på medaljer, men den økonomiske sektor har en mere konservativ tilgang og arbejder med en forventning om top 4. Altså ikke nødvendigvis medaljer.

- Spillertrafik ud af huset:

Der skal sælges spillere for netto 15 millioner kroner i sommeren 2015. Enten skal der sælges bredt eller også skal man gå all in på at sælge en til to profiler, der kan indbringe den sum, hvoraf Lukas Hradecky er den mest indlysende.

- Kalenderen skal finkæmmes:

Brøndby fremrykker planerne for etablering af en ny bane. Med sidste sæsonkamp 7. juni og mulig turneringsstart, hvis Brøndby skal spille europæisk kvalifikation, få uger senere, så skal hvert et græsstrå times nærmest på sekundet eller banen etableres i etaper for at den kabale vil gå op.