Den tidligere danske fodboldlandsholdsspiller John 'Faxe' Jensen forlader tv-verdenen, hvor han i mange år har arbejdet som kommentator på Discovery-kanalerne Eurosport, Kanal 5, 6'eren og Canal 9.

»Han har meddelt os, at han fremover gerne vil have en tættere tilknytning til fodboldverdenen, og at dette ønske ikke harmonerer med det job, han har haft hos os,« siger Discovery Networks sportsdirektør, Anders Bay, til B.T.

Anders Bay lægger ikke skjul på, at John 'Faxe' Jensen vil blive savnet.

»Han er jo en legende i dansk fodbold. Målet, han scorede i EM-finalen (mod Tyskland, red.), glemmer vi aldrig. Her og nu stopper han hos os på den aftale, vi har haft. Men får han lyst til et comeback, kan han bare sige til. I øvrigt vil jeg ikke afvise, at vi engang imellem vil spørge, om han skulle have lyst til en gæsteoptræden. Men den mulighed kræver, at han har tid og kan få det til at hænge sammen med det, han fremover skal beskæftige sig med,« siger Anders Bay.

John 'Faxe' Jensen scorer til 1-0 i EM-finalen 1992 mod Tyskland.
John 'Faxe' Jensen scorer til 1-0 i EM-finalen 1992 mod Tyskland. Foto: Palle Hedemann
Vis mere

B.T. har været i kontakt med John 'Faxe' Jensen, der i fjor af DBU var indkaldt som træner for den såkaldte nødlandshold mod Slovakiet og tidligere har været cheftræner i blandt andet Randers FC og Fremad Amager.

»Jeg holder ferie, men kan henvise til en pressemeddelelse, der udsendes i næste uge. Mere har jeg ikke at sige i øjeblikket,« svarer han på spørgsmålet om, hvad han nu skal lave.

John 'Faxe' Jensen ønsker heller ikke at kommentere, hvorvidt beslutningen om sit tv-stop skyldes, at Discovery-kanalerne forud den kommende sæson har mistet senderettighederne til Premier League.

Omkring dette emne er Anders Bay en smule mere snakkesalig.

John »Faxe« Jensen, til venstre hilser på Peter Schmeichel, der 15. juni blev gift med Laura von Lindholm i Egebæksvang Kirke i Espergærde.
John »Faxe« Jensen, til venstre hilser på Peter Schmeichel, der 15. juni blev gift med Laura von Lindholm i Egebæksvang Kirke i Espergærde. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

»Lige nu befinder vi os i en form for venteposition omkring vores tilknyttede ekspertkommentatorer, da vi jo ikke længere har samme rettigheder som tidligere,« siger Anders Bay.

Én af de ekspertkommentatorer, der i den forbindelse kan komme i klemme jobmæssigt, er den tidligere landsholdsangriber Mads Junker.

»Jeg trives med tv-jobbet og ved, at jeg i begyndelsen af de ny Superliga-sæson skal kommentere en af Hobros kampe. Hvad jeg herefter får af opgaver, ved jeg ikke præcist. Nu ser jeg, hvordan tingene udvikler sig de næste to-tre måneder,« siger Mads Junker.

Han har de seneste fem år været ansat som ekspertkommentator på Discovery-kanalerne og har ikke planer om eksempelvis at blive træner, hvis han eventuelt skulle miste muligheden for at fortsætte i sit nuværende freelancejob.