Når der om få timer trækkes lod til playoff-kampene forud for næste års VM-slutrunde, er der flere af de useede lande, der håber, at de bliver parret med Danmark – specielt Sverige.

FØLG LODTRÆKNINGEN PÅ BT.DK KL. 14

Vejen til VM i Rusland blev noget lettere, da resultaterne flaskede sig for Danmark, og vi endte som seedede ved eftermiddagens lodtrækning. Alligevel er Danmark den modstander, som flest ønsker at trække.

I Sverige har de stadig ikke glemt, hvordan deres største stjerne Zlatan Ibrahimovic sendte Danmark ’på pension’, sidst vi mødtes i playoff-regi om at kvalificere os til EM i Frankrig. I Expressen kalder de Danmark ’det svageste hold og en drømmemodstander’.

LÆS OGSÅ: I dag bliver Danmarks playoff-modstander fundet: Stærk tro på VM på landsholdet

»Christian Eriksen er brandvarm, men ham burde Jakob Johansson kunne holde styr på. Derudover mangler Danmark noget i angrebet. Det er ikke, hvad det plejede at være, og selvom ’Lord Bendtner scorer mål i Rosenborg, er han ikke en, vi skal bekymre os om. Den eneste ulempe ved at trække Danmark er, at Sverige bliver favoritter,« konstaterer Daniel Kristoffersson, der er kronikør i Expressens sportsudgave.

Og selvom Sveriges anfører Andreas Granqvist helst vil undgå Danmark, så lader det til, at han er den eneste mand på det svenske hold, der deler den opfattelse. For godt nok har Danmark revanche til gode - som Granqvist pointerer, men alternativet er værre, mener de.

Sverige Danmark under playoff-kampen om en EM-billet.
Sverige Danmark under playoff-kampen om en EM-billet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Italien og Kroatien er mareridtsmodstanderen. Eller de, der er sværrest. Schweiz og Danmark er lettere, men samtidig dygtige hold i playoff,« siger Pontus Jansson til Aftonbladet.

For Italien har leveret solide præstationer gennem kvalifikationen, og selvom det ville være den sjoveste modstander at trække, er der i Sverige en fælles konsensus om, at det ikke ville efterlade svenskerne med en stor chance for en plads ved VM.

Kroatien har både Rakitic, Modric og Mandzukic, som kan blive svære at holde styr på – specielt på udebane. Schweiz kender man ikke rigtigt noget til, og netop det skræmmer svenskerne. Danmark har man derimod en lang historik imod, og derfor er det altså de Åge Hareides trupper, som John Guidetti og resten håber at sende ud i kulden endnu engang.

»Jeg har diskuteret det med alt og alle. Jeg tager helst Danmark. Jeg ved ikke så meget om Schweiz og deres trup. Det gør jeg med Danmarks hold. Det ville blive fedt at slå dem ud igen,« siger Pontus Jansson.

DEM KAN DANMARK TRÆKKE


Grækerne erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppe H, der var relativt billigt til salg, efter suveræne Belgien, men foran Bosnien og Estland. Da grækerne i sidste uge besejrede Cypern på udebane, stillede de op i en 4-5-1-formation med Kostas Mitroglou på toppen som to-måls-skytte.

Største profil: Kostas Mitroglou, angriber, Marseille.
Gruppespillet: Blev nummer to efter suveræne Belgien og foran Bosnien, Estland, Cypern og Gibraltar.

Morten Bruuns vurdering: »Det er en modstander, som Danmark har gode vinderchancer mod. Men Grækenland kan godt være et gustent sted at spille en afgørende playoff-kamp. Deres største profil er vel stopperen Konstantinos Manolas, som i øjeblikket spiller i Roma. Men også backen Sokratis Papastathopoulos, som både har spillet i Milan, Werder Bremen og Dortmund, er en spiller på højt internationalt niveau.«

Danmark-Grækenland: 60-40


Sverige erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppen i tæt kapløb med Holland. Da svenskerne i sidste uge besejrede Luxembourg 8-0, og dermed sikrede sin største sejr i en fodboldlandskamp siden 1938, stillede de op i en 4-4-2 formation.

Største profil: Emil Forsberg, kant, Leipzig.
Gruppespillet: Sverige blev nummer to efter Frankrig, som de slog undervejs, og foran Holland, Bulgarien, Luxembourg og Hviderusland

Morten Bruuns vurdering:  »De, der tror, at svenskernes landshold efter Zlatan Ibrahimovic' exit er blevet ringere, skal tro om. For de er mindst lige så gode som os. De har med en ny landstræner (Janne Andersson, red.) ramt noget rigtigt, og de er klart den værste modstander for os. Emil Forsberg har været fantastisk god i kvalifikationen. Det samme har Marcus Berg. Det er indiskutabelt, at Zlatan var vigtig for Sverige, men det virker, som om holdet nærmest er befriet over, at han ikke er med mere. De eneste, der er tilbage fra tiden med Erik Hamrén som landstræner, er stort set kun Sebastian Larsson og Andreas Granqvist. Jeg synes, de er stærke, hvilket sejren over Frankrig i juni var et tydeligt bevis på.«

Danmark-Sverige: 45-55


Nordirerne erobrede andenpladsen i kvalifikationsgruppe B med 19 point, hvilket var fire flere end Tjekkiet på tredjepladsen. Da de I sidste kvalifikationskamp tabte de skuffende i Oslo 0-1 til Norge, stillede de op i en 4-5-1-formation.

Største profil: Jonny Evans, forsvarer, West Bromwich.
Gruppespillet: Blev nummer to efter suveræne Tyskland, men foran Tjekkiet, Norge, Aserbajdsjan og San Marino

Morten Bruuns vurdering: »Det må være Danmarks ønskemodstander. De har også været i en overkommelig pulje, hvor Tyskland hurtigt stak af, og hvor et tjekkisk hold i kæmpekrise skuffede fælt. Det er et hold med mange spillere fra den næstbedste engelske fodboldrække, og som lever af at have en stærk defensiv. Desuden skal det ikke underkendes, at holdets fightervilje er enorm. Det bragte dem til EM 2016, hvor de spillede sig frem til 1/8-finalen, selv om de var blevet udråbt som underdogs. De har visse spillemæssige begrænsninger, men ved EM var de i nogen grad et charmerende bekendtskab. Midtbanespilleren fra Southampton, Steven Davis er den største profil. Hvis vi ikke kan besejre dem, behøver vi ikke være kede af ikke at komme med til VM.«

Danmark-Nordirland: 75-25


Irland erobrede andenpladsen i VM-kvalifikationens gruppe D med 19 point. Det var to færre end Serbien på førstepladsen og to flere end Wales på tredjepladsen. Adgangsbilletten til playoff-kampene blev mandag sikret gennem sejren på 1-0 i udekampen mod Wales, hvor James McClean slog til i det 57. minut. I denne kamp stillede Irland op i en 4-4-2 formation.

Største profil: James McClean, angriber, West Bromwich.
Gruppespillet: Nummer to efter Serbien. Vandt sidste kamp over Wales og blev dermed nummer to. Østrig, Georgien og Moldova tog de nederste pladser.

Morten Bruuns vurdering: »Det er en anden størrelse end Nordirland, da de stiller med et hold, der på stort set alle pladser har spillere fra Premier League-klubber som Burnley og Bournemouth. De vil komme ind til playoff-kampene med vanvittig spirit. Uanset hvem irerne kommer til at spille mod, bliver det med 100 procents sikkerhed helt vildt i Dublin. Det kan for danskerne godt blive giftigt. Irerne spiller hårdt og klassisk britisk.«

Danmark-Irland: 60-40

FØLG LODTRÆKNINGEN PÅ BT.DK KL. 14