De var ikke meget for det, DBU, men spørgsmål, der kredsede om den altoverskyggende landsholdskonflikt blev altså bragt på banen til pressemødet med landsholdet frem mod Wales-kampen.

Således blev Simon Kjær og Kasper Schmeichel spurgt ind til, om de er bange for at måske få utilfredse danske fodboldfans på nakken oven på alt konflikt-balladen, som har sendt dansk fodbold i knæ.

»Jeg frygter ikke, at fansene kommer til at pifte ad os. Vi forbereder os til kampen, og fokuserer 100 procent. Vi håber på, at spille god fodbold, så skal de nok bakke os op. Det bekymrer mig ikke,« sagde Simon Kjær, som blev bakket op af Schmeichel:

»For os spillere handler det om at vinde kampen og spille godt, og jeg er sikker på, at alle vil stå bag os. Jeg tror, at alle har forståelse for, at det har været en svær uge, men sådan er livet ind i mellem.«

Denmarks players Kasper Schmeichel, left, and Simon Kjaer during a press conference prior to the Nations League match between Denmark at Wales, Saturday Sep. 8. 2018 at Ceres Park Stadium in Aarhus, Denmark (Photo: Bo Amstrup / Scanpix 2018) Vis mere

Inden pressemødet på Ceres Park i Aarhus, hvor også landstræner Åge Hareide deltog, havde DBU’s pressemedarjebder ellers bedt pressen om at fokusere på de sportslige aspekter i Nations League-opgøret mod Wales i morgen aften.

Det var dog uundgåeligt, at snakken faldt på elefanten i rummet, konflikten mellem Spillerforeningen og DBU, som betød, at et amatørhold stillede op for Dnamrk i testlandskampen mod Slovakiet i onsdags.

Det var dog småt med de store åbenbaringer fra de tre landsholdsrespræsentanter om konfliktkaossets betydning for Danmarks forberedelser til kampen mod Gareth Bale og co.

Således svarede Simon Kjær kortfattet på spørgsmålet, om konflikten giver ekstra motivation:

Denmarks coach Aage Hareide, of Norway, during a press conference prior to the Nations League match between Denmark at Wales, Saturday Sep. 8. 2018 at Ceres Park Stadium in Aarhus, Denmark (Photo: Bo Amstrup / Scanpix 2018) Vis mere

»Nej, det er det samme som altid, når jeg går på banen for landsholdet. Det er samme opgave som under VM. Jeg ser frem til at spille noget fodbold. Vi skal ikke bevise noget. Vi skal kæmpe for Danmark som altid.«

Åge Hareide forsøgte også at nedtone tumulten i den forgange uges betydning for landsholdet, som har været samlet siden i går, og kun når to træninger inden kampen.

»Der er ingen forskel. Det er en stor fordel, at vi kender hinanden så godt. Det er nemt for spillerne at komme ind på holdet igen. Til træningen i går så det ud som om, vi lige havde forladt Rusland. Disse spillere elsker fodbold. Ellers ville de ikke sidde her. Det er deres førsteprioritet: at spille fodbold. Alle har en god attitude,« sagde landstræneren.

Kampen Danmark-Wales spilles klokken 18 i Aarhus. Følg kampen LIVE her på bt.dk

Læs alt, hvad der blev sagt under pressemødet i bloggen herunder: