Lyt til artiklen

Det var forventet, at Englands Harry Kane ville bære et regnbuefarvet anførerbind i deres åbningskamp mod Iran.

Kort før kampen, der endte med en voldsom 6-2-sejr til England, meddelte det engelske fodboldforbund – FA – at stjerneangriberen alligevel ikke ville have det på.

Det skete, fordi FIFA har indikeret, at det ville få sportslige konsekvenser, hvis en spiller går på banen med det regnbuefarvede anførerbind. Danmark har efter denne advarsel også valgt at droppe anførerbindet med regnbuen på.

Den tidligere fodboldspiller Alex Scott gjorde dog det, som Kane, Kjær og co. ikke tør. Hun arbejder som ekspert under slutrunden i Qatar, hvor hun iførte sig det regnbuefarvede anførerbind under en live-udsendelse med engelske BBC.

'OneLove' stod der på anførerbindet, som der også ville have stået på Harry Kanes og Simon Kjærs anførerbind.

I kampene i Qatar skal de 32 landsholdsanførere nu bære FIFAs egne anførerbind, der i forbindelse med hver runde af slutrunden sætter fokus på en ny FIFA-kampagne.

I september gik ti europæiske fodboldnationer ellers sammen i en kampagne, hvor målet var at tage en fælles kamp mod forskelsbehandling.

Et af tiltagene var, at landsholdsanførerne skulle udstyres med regnbuefarvede anførerbind under den kommende VM-slutrunde. Det blev som nævnt droppet kort før Englands kamp på grund af risikoen for sportslige sanktioner fra FIFA.