Onsdag aften stod Simon Kjær over for karrierens højdepunkt.

En Champions League-semifinale mod rivalerne fra Inter, men på kun 11 minutter havde aftenen udviklet sig til en katastrofe.

Danskeren og AC Milan var allerede bagud 2-0, og efter kampen leverede Michael Laudrup en kontant dom i nedtaktsstudiet på TV3+.

Du kan se klippet i toppen af artiklen.

Simon Kjær diskuterer med Lautaro Martinez, efter han begik straffespark på argentineren. Kendelsen blev dog omstødt af VAR. Foto: DANIEL DAL ZENNARO

»Klasseforskel. 2-0 er fuld fortjent. Lidt en kort sejr, hvis man kan sige det sådan, for det kunne også godt være blevet tre og fire,« lød det fra legenden, som tog kampen under kærlig behandling sammen med Peter Grønborg og Preben Elkjær.

»Milan kom bedre med i anden halvleg, men de har store problemer nede i forsvaret.«

En af dem, der symboliserede de voldsomme problemer, var desværre Simon Kjær.

Landsholdsanføreren leverede en præstation, der rakte til en bundkarakter ifølge B.T.s dom fra opgøret, og danskeren var MEGET tæt på at begå et straffespark, der kunne sende rossoneri bagud med 0-3.

VAR annullerede dog både den blonde vikings gule kort og straffesparket, men selvom det kunne have vendt kampen om, fik det ikke AC Milan i gang.

»Milan får en livline, da det straffespark, Kjær begår, bliver annulleret. Der forventede jeg en reaktion fra Milan-holdet, der kommer op og lægger pres på, for nu var der en mulighed,« lyder det fra Michael Laudrup.

»Den kom heller ikke. Der kom lidt i starten af anden halvleg, men set over de 90 minutter var det alt for lidt.«

Milano-klubberne skal spille returkamp på tirsdag, hvor Kjær og co. skal levere en sensation for at spille sig i sæsonens Champions League-finale.