Lyt til artiklen

Simon Kjær og Christian Eriksen kører parløb og er begge meget få landskampe fra at være dem med fleste optrædener i nationaldragten.

Anføreren har spillet 119 gange i rødt og hvidt, mens Christian Eriksen er oppe på 115 landskampe. Peter Schmeichel er indehaver af rekorden med 129 opgør for Danmark.

I det seneste måneder har Christian Eriksen halet ind på Simon Kjær, da forsvarsspilleren har siddet ude med en slem knæskade, og op til seneste landskampsperiode i juni drillede fynboen sin kaptajn og sagde, at han var bitter over, at Eriksen haler ind på ham.

Nu er Simon Kjær tilbage, og han blev på pressemødet før landskampen mod Kroatien spurgt, hvor længe han har planer om at holde Eriksen bag sig.

»Så lang tid som overhovedet muligt,« siger Simon Kjær, da han bliver forholdt Christian Eriksens joke om, at Milan-spilleren var lidt bitter over at sidde ude, mens der blev halet ind på ham.

»Det er noget, Christian og jeg har snakket lidt om, han var lidt træt af at misse nogle kampe på et tidspunkt, men sådan er det. Jeg tror nok, han skal nå flere end mig i sidste ende,« forklarer Simon Kjær som reaktion på Christian Eriksens ord i juni.

Det lød i øvrigt sådan her:

»Selvfølgelig stak han lidt af. Men jeg tror også, at han er lidt bitter (over, at Eriksen nu henter ind på ham, red.) – og det er derfor, han er med i landsholdslejren hele tiden, haha. For at holde sig kørende,« sagde Christian Eriksen.

Simon Kjær spillede senest en landskamp for Danmark i november 2021.

»Først og fremmest er jeg sindssygt glad for at være tilbage. Jeg glæder mig som en lille dreng, og det er bare fedt at være sammen med drengene og gøre det, jeg elsker. Der, hvor jeg føler mig mest tryg, er omkring fodbolden, og det er der, jeg føler mig hjemme,« siger manden, som på det nuværende landshold altså har spillet flest kampe af alle.

»Landskampene er sket over rigtig mange år, jeg er godt klar over, hvor mange landskampe jeg har spillet, og jeg skal nok også gøre mit til, at der kommer mange flere. Det tager jeg stille og roligt hen ad vejen. Men allerede nu har jeg opnået et forholdsvist højt tal – sagt på en jysk måde. Det er jeg selvfølgelig stolt over, men jeg har ikke tænkt mig stoppe endnu.«

Så parløbet mellem de to landsholdsstjerner ser ikke ud til at stoppe foreløbig.