Om det går op eller ned for landsholdet, er det landstræneren og spillerne, der får opmærksomheden.

Men i kulissen opererer en mindre hær af ansatte, hvis eneste opgave er at sikre hovedpersonerne de optimale forhold. En af dem er kok Per Thøstesen, der på hjemmebane såvel som på udebane sørger for, at alle får de rigtige ting at spise.

I et interview med sitet Munchies løfter han sløret for nogle af de særheder, han gennem tiderne har måttet tage hensyn til for at opfylde landsholdsspillernes behov:

»Maden har ændret sig meget, siden jeg startede som landsholdets kok. I gamle dage kunne jeg godt få en lammer af Graver eller Tøffe, hvis der ikke var remoulade eller spegepølse på bordet. I dag har samtlige 23 spillere en personlig diætist tilknyttet i deres klubber, og de ved alle sammen præcis, hvad de må og ikke må spise. Det er sågar sådan, at Tottenham kan finde på, at ringe til mig for at høre, hvad Christian Eriksen har fået at spise. Men jeg har helt styr på det, så der er ikke nogen, der brokker sig,« siger han.

»Spillerne har også nogle personlige krav til maden. Eriksen kan for eksempel ikke tåle kiwi og nødder, så jeg sørger for, at han ved, hvad han skal undgå, og Kasper Schmeichel hader alt, der kommer fra havet. Han er utroligt temperamentsfuld. Det bliver han, når han psyker sig op til kamp. Men når der ikke er fisk på menuen, så tager jeg lige fat i ham og fortæller ham, at det er 'Schmeichel-dag', og så bliver han glad.«

Per Thøstesen er til daglig ejer og køkkenchef på restaurant Bistro Boheme i København. Hans første opgave for DBU var VM i Japan og Sydkorea i 2002. Siden har han været med til yderligere én VM-slutrunde og to EM-slutrunder.