27. januar i år blev Ken Ilsø testet positiv for stoffet benzoylecgonin. Ken Ilsø stopper dermed karrieren.

Den 32-årige danske fodboldspiller Ken Ilsø stopper karrieren med øjeblikkelig virkning efter at have modtaget en dopingdom på to års karantæne.

Det oplyser Spillerforeningen på sin hjemmeside.

32-årige Ken Ilsø, der til daglig spiller i den australske klub Adelaide United, er blevet idømt en karantæne på to år af Australian Sports Anti-Doping Authority (ASADA), efter at han 27. januar i år blev testet positiv for stoffet benzoylecgonin, som findes i kokain.

Foto: Jonas Güttler
Vis mere

Derfor har den danske fodboldspiller valgt at indstille sin karriere.

»Det var ikke en kalkuleret beslutning, der skulle gøre mig bedre på fodboldbanen. Det var derimod en elendig beslutning, jeg tog i et svagt øjeblik,« siger Ken Ilsø til Spillerforeningen.

»I Australien blev ensomheden for overvældende og i et forsøg på at slippe væk fra virkeligheden for et øjeblik, tog jeg en elendig beslutning. Jeg fortryder det, men jeg står også ved min handling og lever med konsekvenserne,« siger Ilsø.

I kendelsen bliver der desuden lagt vægt på, at den nu tidligere fodboldspiller ikke tog stoffet for at fremme sin egen præstation på fodboldbanen.

Ilsø har spillet seks ungdomslandskampe for Danmark og var også med det danske ligalandshold i Thailand i 2009.

I Danmark har han tørnet ud for BK Frem, Sønderjyske og FC Midtjylland. Det er blevet til 71 kampe i Superligaen med 19 mål til følge. Han forlod Danmark tilbage i 2010, hvor han rejste til Tyskland for at spille for Fortuna Düsselborf og efterfølgende EfL Bochum. Siden gik turen så til Kina og Guangzhou R&F F.C, hvor det dog blev til et kort ophold.

Ilsø har spillet i Australien siden sommeren 2018, hvor han skiftede fra malaysiske Penang til Adelaide United.

Den 32-årige dansker siger, at han i stedet for fodbolden nu vil fortsætte et studie, han er begyndt på. Han fortæller dog også, at det ikke helt var sådan, han selv havde planlagt tingene.

»Det var selvfølgelig ikke sådan, jeg havde regnet med, at jeg skulle slutte min professionelle fodboldkarriere. Men det er, som det er, og det bliver, som det bliver,« siger Ken Ilsø til Spillerforeningen.