Det har været et stort tema de sidste mange uger. Men onsdag aften ville Kasper Hjulmand og landsholdet ikke tale om det.

Qatar. Det store tema, der har fyldt en del de sidste mange uger, men som ikke skulle have lov til at gøre det inden kampen mod Israel, som netop er en VM-kvalifikationskamp til turneringen, der finder sted om halvandet år.

»Vi har selvfølgelig brugt lidt tid på det, men vi er også der, hvor vi rigtig gerne...ikke vil lukke ned men sige, det vi har i tankerne efter et møde med Amnesty i går...der er vores holdning, at vi går ind i tingene med åbne øjne,« sagde landstræneren.

Det er tidligere blandt andet kommet frem, at over 6.500 arbejdere i byggesektoren er døde de sidste ti år i landet, der ser stort på menneskerettigheder.

Kasper Hjulmand er selv blevet spurgt til problematikken flere gange i forhold til den kommende værtsnation, men da der onsdag var det obligatoriske pressemøde inden torsdagens landskamp mod Israel, startede Kasper Hjulmand traditionen tro med at tage ordet.

Og efter at have sendt en hilsen til blandt andet de mange danske fans hjemme i stuerne og U21-landsholdet, der også skal i aktion, meddelte han, at man ikke ønskede at snakke om Qatar. I hvert fald ikke onsdag aften.

»Vi er også interesserede i, at verden bliver et bedre sted i morgen. Vi er også interesserede i, at vores politiske organer der vælger, hvor tingene skal ligge henne tager det ansvar også i fremtiden. At man forsøger at placere tingene også på baggrund af menneskerettigheder og de verdensmål, som FN har sat som pejlemærke for, vi skal have et bedre sted at leve, og vores børn kan få et bedre sted at være,« sagde Kasper Hjulmand.

Han påpegede, at det er mange år siden, næste års slutrunde blev placeret i netop Qatar.

»Det er det, der gør, vi ikke føler, vi dagen før en vigtig kamp skal forholde os til det lige nu. Det er ikke sådan, vi lukker den ned og ikke vil tale om den, men i dag fokuserer vi på denne her opgave. Vi har ikke så meget tid til at fokusere på det, det handler om. Det er vores opgave at forsøge at kvalificere os og vinde kampen i morgen. Det vil jeg bare lige starte og lukke den diskussion med i dag,« sluttede landstræneren.

Danmark skal den kommende lille uges tid spille tre kampe i VM-kvalifikationen. Først gælder det Israel torsdag, så er det Moldova hjemme i Herning søndag og til sidst venter Østrig onsdag i næste uge.