Christian Eriksen og Inter er ustoppelige for tiden.

Med danskeren på banen i samtlige 90 minutter sejrede Inter med 3-0 hjemme over Genoa.

Og dermed begynder det for alvor at dufte af mesterskab i den blåsorte Milano-klub.

Herunder er B.T.s fulde dom over Christian Eriksens præstation i kampen mod Genoa.

For fjerde kamp i træk startede Inter-træner Antonio Conte med Christian Eriksen på banen – i en tilbagetrukken midtbanerolle. Og det kan vi kun tolke som om, at den flinke fynbo for alvor har slået den chilenske vildmand Arturo Vidal af i kampen om pladsen ved siden af Barella og Brozovic på Inter-midtbanen.

Men han skal ikke hvile på laurbærrene, ham Chrille. For det var ikke den danske landsholdsstjernes bedste kamp. Han spiller lidt med håndbremsen trukket – om det er fordi, han er bange for at glide ud af Contes stramme struktur, skal være usagt, men Eriksen foretrækker alt for ofte den simple løsning. Og det er spild af talent, for Eriksen har så stort et overblik og så mange offensive visioner. Men trods alt en indsats, der var klasser over før-jul-Eriksen.

Karakter: 3

Der er sket meget de seneste måneder. Før jul rendte Eriksen rundt som en nærmeste selvudslettende, genert dansk knægt i et italiensk machocirkus. Men han har smidt nervøsiteten, som var den overflødigt julesul. Og pludselig fremstår han som en sand 'regista' – en sand midtbanegeneral.

Han råber ad og dirigerer rundt med sine medspillere, som havde han ejet midtercirklen på San Siro i et årti. Det er en flot udvikling – og helt sikkert noget, som koleriske Conte har krævet af sin højtlønnede dansker.

Han løber og løber – men får alt for sjældent bolden. På landsholdet ved vi det, I Ajax vidste de det, og i Tottenham vidste de det. Men I Inter er holdkammeraterne tydeligvis ikke klar over, at Eriksen er livsfarlig, når han får bolden på kanten af feltet, hvor han sparker lige godt med begge ben.

Hvor var der mange muligheder for at sætte Eriksen op til et langskudshug! Men hver gang valgte Inter-drengene en anden løsning.

Det peger stadig i den rigtige retning for Christian Eriksen. Han starter inde på et hold, der bare vinder og vinder – og som er godt på vej mod et længe ventet mesterskab. Og tilliden fra Conte bare vokser og vokser –  og for en sjælden gangs skyld fik danskeren lov at spille samtlige 90 minutter. Og det er et ridderkors til Eriksen fra Conte.