Der var intet bid i den danske offensiv, men så dukkede Thomas Kahlenberg op og reddede tre point i overtiden

Det er ikke mange kampe, som Thomas Kahlenberg har spillet på det seneste. Wolfsburg-spilleren valgte alligevel at blive den vigtige brik som i overtiden af Danmarks første EM-kvalifikationskamp gjorde den store forskel.

Inde i overtiden skrabede Kahlenberg den forløsende 1-0-scoring ind over stregen og gav Danmark tre point efter en ellers flad aften. Morten Olsens mange nye ansigter havde brug for tid til at finde hinanden. Men mod et afventende islandsk hold blev det alligevel til gode muligheder efter især angreb over Lars Jacobsen og Dennis Rommedahls højre side.

Både Michael Krohn-Dehli, Thomas Kahlenberg og unge Christian Eriksen kunne have bragt Danmark foran i første halvleg.

Landstræner Morten Olsen følte sig kort inde i anden halvleg tvunget til ændringer for at bryde de islandske dødvande. Først kom Mads Junker på banen i stedet for Christian Eriksen, og siden kom klubkammeraten Morten Skoubo fra Roda på banen i stedet for Nicklas Pedersen, der ikke var specielt heldig med sine få afslutninger.

Den tidligere Brøndby-angriber havde anden halvlegs bedste mulighed, men hans flugter havnede i favnen å den islandske målmand. Martin Vingaard fra FCK blev Morten Olsens sidste satsning for at underholde de godt 18.000 tilskuere, men heller ikke han havde midlerne til at skabe jubel i Parken.

I stedet var de danske fans nødtvungen til at glæde sig over, at den debuterende målmand Anders Lindegaard holdt buret rent i Thomas Sørensens fravær. Danmark møder næste gang Portugal på udebane den 8. oktober, mens Cypern kommer til Parken fire dage efter.