Thomas Kahlenberg ser VM som guleroden efter sit skades-mareridt.

Først til det positive. Thomas Kahlenberg ser efter et regulært skadesmareridt på to måneder endelig lyset for enden af tunnelen. Et træthedsbrud i hoften har knust Kahlenbergs drømme om en god start i den tyske mesterklub Wolfsburg og at være med det sidste stykke af vejen i Danmarks kvalifikation til VM.

- Jeg har netop fået en positiv scanning, der viser, at bruddet er helet. Så nu er selve hovedproblemet væk, og jeg kan koncentrere mig om at genopbygge formen stille og roligt. Jeg har allerede været ude og løbe lidt. Men jeg sætter ikke en dato på for et comeback, før jeg er tilbage på træningsbanen, og det hele går godt igen, fortæller Thomas Kahlenberg til sporten.dk

Det er første gang, siden skaden ramte ham i august, at matchvinderen fra Danmarks 1-0 sejr over Sverige i Stockholm har lyst til at tale med medierne igen.

Målet er nu at komme tilbage, så han kan ramme topformen op til VM-slutrunden i juni i Sydafrika næste år.

- VM er klart guleroden for mig. Det vil været det allerstørste for mig at prøve, og jeg kan love Morten Olsen at jeg gør alt for at komme i betragtning, når truppen skal udtages. Men jeg er sikker på, at hvis jeg snart kommer til at spille kampe igen, så vil tingene komme lidt af sig selv, lyder det fra Kahlenberg.

Sommeren 2009 lovede ellers godt for den tidligere Brøndby-spiller. Matchvinder i Stockholm, dåb af datteren Alma og drømmeskiftet fra Auxerre til den tyske mesterklub Wolfsburg til en pris for 30 mio. kr.

Siden ramte nedturen og Kahlenberg har kun spillet en super-cup kamp mod Werder Bremen for Wolfsburg. Den værste tid kalder Kahlenberg det.

- Der er ingen tvivl om, at jeg ikke kunne have fået en værre start i Wolfsburg. Jeg havde glædet mig til at spille i Bundesligaen og Champions League for første gang, og det har helt sikkert været enormt frustrerende. Jeg har helt naturligt følt mig en del udenfor, og selv om træneren har været forstående, så er det klart, at jeg gerne ville leve op til forventningerne, og at klubben stadig mangler at se, at jeg har været pengene værd. Men det er uheldige omstændigheder, og det er ikke noget, jeg kunne gøre noget ved, lyder det ærligt fra Kahlenberg.

Smilet kom dog igen, da Kahlenberg overværede sejren over svenskerne sidste lørdag, der indkasserede VM-billetterne. Og han fulgte med på den efterfølgende bytur.

- Det var en dejlig aften og ja, nat, griner Kahlenberg.