Der var klasseforskel i anden halvleg, hvor Manchester City satte Liverpool eftertrykkeligt på plads.

Liverpool er langt fra fordums styrke.

Det kunne endnu en gang konstateres i denne sæson, da Liverpool tabte 1-4 ude til Manchester City i Premier League.

I anden halvleg udspillede Pep Guardiolas tropper reelt Liverpool-spillerne, som virkede modløse og apatiske til slut.

Med sejren har City på andenpladsen 64 point efter 28 kampe. Arsenal, som senere lørdag tager imod Leeds, topper tabellen med fem point mere.

Liverpool halter langt efter topholdene i denne sæson på en skuffende sjetteplads med 42 point, og top-4 og dermed deltagelsen i Champions League i næste sæson ser mere og mere uopnåelig ud.

Efter 17 minutter af lørdagens brag kom Liverpool ellers foran 1-0 på et mål af Mohamed Salah, der blev sat perfekt op af angrebsmakkeren Diogo Jota.

Men føringen holdt kun i ti minutter. Så havde City-angriberen Julian Alvarez bragt balance i regnskabet efter et mønsterangreb.

Den argentinske VM-guldvinder fik chancen fra start til slut i stedet for Erling Haaland, der sad ude med en lyskeskade.

Stillingen blev der ikke ændret på før pausen, så Liverpool kunne stadig drømme om en overraskelse på Etihad.

Den drøm blev dog punkteret kort inde i anden halvleg, da Kevin De Bruyne udnyttede et hullet Liverpool-forsvar til at løbe op og score til 2-1.

City dominerede massivt i denne periode af kampen. Efter 53 minutter sørgede hjemmeholdets midtbanespiller Ilkay Gündogan for et perlemål til 3-1.

Liverpool-manager Jürgen Klopp forsøgte desperat at vende kampen til noget brugbart med en firedobbelt udskiftning efter 70 minutter.

Ud røg etablerede spillere som Salah, Jota og Andrew Robertson samt unge Harvey Elliott.

Fire minutter senere kunne Klopp opgivende kigge op på måltavlen, hvor der stod 1-4 efter et mål af Jack Grealish, som reelt lukkede og slukkede fodboldkampen.

Grealish havde kort forinden brændt en stor chance, og den engelske kantspiller virkede lettet over kampens sidste scoring.