Det bliver en anderledes fornøjelse, når BBCs seere tænder for tv'et lørdag.

Under normale omstændigheder sender BBC fodboldprogrammet Match of the Day med en række prominente ekspert- og værtsnavne som Gary Lineker, Alan Shearer, Micah Richards og Ian Wright.

Men lørdag bliver det helt anderledes, for her vil programmet blive sendt uden hverken eksperter eller værter.

Det skriver BBC, som meddeler, at lørdagens program i stedet »vil fokusere på kampen uden studiepræsentation og debat.«

Alan Shearer (i midten) er en af dem, der nedlægger arbejdet i solidaritet med Gary Lineker (th.).
Alan Shearer (i midten) er en af dem, der nedlægger arbejdet i solidaritet med Gary Lineker (th.). Foto: David Klein
Vis mere

De prominente herrer, der normalt optræder i BBCs fodboldprogram, nedlægger arbejdet som konsekvens af, at Gary Lineker fredag blev smidt af skærmen efter »et brud på retningslinjerne.«

Tidligere på ugen havde den tidligere fodboldspiller vakt opsigt med en skarp kritik af den engelske regerings planer, som fremlagde en asylplan, der lagde op til at afvise stort set alle migranter, der kommer ulovligt til landet.

Den plan var Lineker bestemt ikke tilfreds med.

»Det her er simpelthen en umådeligt ond politik, der går ud over de mest sårbare personer. Der bruges et sprog, der ikke er ulig det, som blev brugt af Tyskland i 30erne. Eller tager jeg helt fejl?« skrev han på Twitter, og henviste desuden til Nazitysklands omtale af jøderne i forbindelse med Anden Verdenskrig.

Det fik BBC til at smide værten af skærmen, indtil der var indgået en aftale om brug af sociale medier.

Der gik ikke længe før kollegaerne Alan Shearer, Micah Richards, Ian Wright, Jermaine Jenas og Alex Scott meddelte, at de ikke ville deltage i lørdagens program i solidaritet med Lineker.