Den danske træner, Allan Kuhn, kan nu skrive svensk mester på sit cv.

Det står klart, efter at hans klub, Malmö FF, onsdag vandt 3-0 ude over allerede nedrykkede Falkenbergs FF, samtidig med at den nærmeste konkurrent, IFK Norrköping, tabte 1-2 i Borås til Elfsborg.

Dermed er Malmö FF syv point foran de forsvarende mestre med kun to spillerunder tilbage, og skåningene kan derfor ikke indhentes.

Allan Kuhn overtog jobbet som træner i Malmö FF inden denne sæson i stedet for nordmanden Åge Hareide, der blev dansk landstræner.

Efter en halvsvag start på sæsonen har Malmö FF været meget stabile, og i efteråret har det nærmest kun været et spørgsmål om, hvornår mesterskabet var i hus.

Efter et overraskende nederlag hjemme mod oprykkerne fra Östersund i sidste runde var det et mindre problem at vinde i Falkenberg.

Norske Jo-inge Berget åbnede scoringen i første minut, inden den kun 17-årige Mattias Svanberg fordoblede føringen. Målet til 3-0 blev sat ind af Alexander Jeremejeff.

I truppen er en enkelt dansk spiller, Anders Christiansen. Den tidligere Lyngby- og FCN-spiller er dog langtidsskadet og ikke med i kampen mod Falkenbergs FF.

Derudover vil danske fodboldfans nikke genkendende til Johan Wiland, som tidligere vogtede målet i flere år i FC København.

Træner Allan Kuhn har tidligere været assistenttræner i AaB og Randers FC. Cheftrænerjobbet i Malmø er hans første i den stilling, siden han forlod cheftrænerposten i FC Midtjylland i 2011.

Det er 19. gang, Malmö FF vinder det svenske mesterskab - og fjerde gang i løbet af de sidste syv år.