Frankrig måtte højst overraskende nøjes med 0-0 hjemme mod Luxembourg, mens Belgien med sejr blev VM-klar.

Det franske fodboldlandshold havde dækket op til målfest søndag, men den udeblev, og Frankrig skuffede i stedet gevaldigt.

På hjemmebane i Toulouse endte det med en gevaldig fiasko og 0-0 mod upåagtede Luxembourg.

Belgien blev derimod i gruppe H det første europæiske land, der kvalificerede sig til VM-slutrunden med en udesejr på 2-1 over Grækenland.

Frankrig var naturligt mest på bolden i hele opgøret mod Luxembourg, og unge Kylian Mbappé var særdeles veloplagt fra begyndelsen og viste sin klasse efter 12 minutter.

Mbappé strøg igennem i venstre side og serverede bolden til Antoine Griezmann, som hamrede den over mål.

Luxembourg spilled overraskende 0-0 mod Frankrig.

Kort efter sejlede Luxembourg-keeper Jonathan Jourbert rundt og tabte bolden for fødderne af Griezmann, som dog misbrugte igen.

Frankrig dominerede, men pludselig fik Luxembourg en friløber, og David Turpel hamrede bolden snert over det franske mål.

De franske stjerner løb nærmest i vejen for hinanden, og det brændte flere gange alvorligt på hos Luxembourg.

Griezmann fyrede bolden på overliggeren på et direkte frispark, men helt utroligt fik Frankrig ikke scoret i første halvleg.

Sådan så det også ud efter et kvarter af anden halvleg, og den franske landstræner reagerede ved at sætte Alexandre Lacazette og Kingsley Coman på banen i stedet Mbappé og Olivier Giroud.

Luxembourg forsvarede sig dog forbilledligt og havde endda et forsøg på træværket ti minutter før tid i det målløse opgør.

Det ene point gav dog Frankrig førstepladsen i gruppe A tilbage. Frankrig fører med 17 point foran Sverige, der har 16 point.

I gruppe H kunne Belgien sikre sig VM-kvalifikation med en sejr ude over Grækenland.

Pausestillingen lød på 0-0, men med 20 minutter igen af opgøret fyrede Jan Vertonghen kanonen af og bragede Belgien foran 1-0.

Føringen holdt dog ikke længe, for to minutter senere udlignede José Carlos Zeca, der netop er skiftet til FC København.

Dermed var Belgiens kvalifikation aflyst, men blot for en kort stund. To minutter senere steg Romelu Lukaku til vejrs og headede Belgien foran 2-1.

Dermed er Belgien en suveræn VM-deltager med 22 point allerede og en målscore på 35-3.

Der resterer to spillerunder, og Bosnien-Hercegovina og Grækenland følger efter i gruppen med henholdsvis 14 og 13 point.