Dansk Boldspil-Union (DBU) afviser landsholdsspillernes tilbud om en midlertidig forlængelse af den gamle aftale.

DBU betragter det som et afbud fra spillerne og vil derfor kigge efter andre spillere, der kan udtages til landsholdet.

Det oplyser DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau.

»Vi havde en deadline klokken 18. Vi har fået den samme meddelelse fra Spillerforeningen, som et par spillere har sagt i medierne.«

»Vi betragter det som et ikke-tilbud. For det, som Spillerforeningen tilbyder os, er at gå tilbage til en aftale, som er udløbet, og som vi fra DBU's side har sagt, at vi ikke ønsker at forlænge, siden forhandlingerne begyndte lige efter nytår.«

»Den kommer vi ikke til at forlænge, og det ved Spillerforeningen godt. De har tilbudt os noget, vi ikke kan eller vil tage imod.«

»Derfor må vi betragte det som et afbud, og at spillerne ikke ønsker at stille op til de to kampe, der kommer i næste uge,« siger Jakob Høyer.

Landsholdsspillerne tilbød søndag at forlænge den tidligere aftale midlertidigt for at kunne afvikle de to landskampe mod Slovakiet og Wales i den kommende uge med den trup, der var udtaget.

Det fortalte William Kvist, der sidder i Spillerforeningens forhandlerteam, i en pressemeddelelse.

'Vi vil gerne tilbyde DBU at forlænge den gamle aftale til 1. oktober 2018 med henblik på at få færdigforhandlet en ny kollektiv landsholdsaftale. Så vi kan spille de to landskampe under ordnede forhold, og bagefter vil der være god tid til at få forhandlet en ny aftale på plads. Den gamle aftale har fungeret i fire år, så mon ikke lige den kan fungere en måned mere,' sagde han.

Men det forslag har DBU altså afvist søndag aften. DBU mener, at der er for mange uklarheder i den tidligere aftale, og vil derfor ikke forlænge den.

»Parterne er meget uenige om, hvordan den skal fortolkes,« siger Jakob Høyer.

»Vi kan ikke fortsætte med en aftale, hvor der er så store uklarheder, og hvor vi taber så mange penge.«

Spørgsmål: Men der er jo stadig flere dage, før landskampene skal spilles. Burde man ikke sætte sig ved forhandlingsbordet og forhandle videre i stedet?

»Vi ønsker ikke at forhandle så tæt på landskampe. Det var det, der skete i 2015. Det, der førte til en historisk dårlig landsholdsaftale, som har skabt så mange problemer,« siger Jakob Høyer.

Spørgsmål: Hvad gør I, hvis ingen spillere fra Superligaen, 1. division eller 2. division stiller sig til rådighed?

»Vi bliver nødt til at tage et skridt ad gangen.«

»Vi kan konstatere, at der allerede er flere spillere, der har meldt ud i offentligheden, at de gerne vil spille for nationen og det danske fodboldlandshold,« siger Jakob Høyer.

/ritzau/