Et Champions League-eventyr, der endte i tårer – og et vildt guldkapløb, der endte i triumf.

Det har i den grad været en mindeværdig sæson for danskerklubben Ajax Amsterdam, der her til aften kunne løfte mesterskabspokalen i Holland efter en 4-1-sejr ude over De Graafschap.

Ajax' danske midtbaneveteran Lasse Schøne kronede en stor sæson med en smuk frisparksscoring til 1-0 i kampen, som endegyldigt sikrede den hollandske storklub guldet.

I anden halvleg kom holdets to øvrige danskere, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen, på banen, og de var med til at spille sejren og guldet i hus til stor jubel for de mange tilrejsende Ajax-fans.

Lasse Schøne scorede på frispark.
Lasse Schøne scorede på frispark. Foto: OLAF KRAAK

De kunne dog sammen med Schøne og co. allerede fejre mesterskabet i sidste weekend, hvor det reelt blev sikret, efter at rivalerne fra PSV Eindhoven snublede med et nederlag.

Dermed havde Ajax et forspring på tre point samt en målscore, der inden sidste spillerunde var 14 mål overlegen.

Det skete bare få dage efter en af de vildeste kampe og største nedture i Ajax Amsterdams glorværdige historie.

Det talentfulde hold, hvor Schøne er en af de rutinerede kræfter, havde halvanden fod i Champions League-finalen, men i anden halvleg af semifinale-returopgøret mod Tottenham lukkede de tre mål ind, og så var det exit i dommerens overtid.

Med et fortjent mesterskab, som blev tryllet hjem via 119 scoringer i ligaen – tredjemest nogensinde i Holland – og en pokaltitel i hus, vil mange Ajax-fans, når CL-skuffelsen kommer på afstand, nok betragte 2019-sæsonen som en af de bedste i mange år.

Feyenoord var også i aktion i sidste spillerunde. Her fik Nicolai Jørgensen en tiltrængt optursoplevelse efter en skuffende sæson.

Den danske landshsoldsangriber scorede to gange i 4-1-sejren over Fortuna Sittard i det, der kan være hans næstsidste optræden for den hollandske storklub, som slutter på tredjepladsen.

Jørgensen har dermed scoret syv mål i sæsonen og får med de to mål et tiltrængt skud selvtilid frem mod junis EM-kvalkamp mod Irland.

Det er ventet, at den tidligere FCK'er skifter klub til sommer.