Først var det nej. Så måske. Så et ja.

Det har i den grad været nogle døgn, hvor tingene er blevet vendt op og ned for Christian Eriksen, der til sidst kunne hoppe ombord på landsholdets fly til Tel Aviv.

»Det var nogle meget hektiske dage. Inden weekenden var det stort set et nej, så begyndte vi at nærme os weekenden, så blev det mere og mere et ja. Til sidst mandag blev det endegyldigt ja, og så var jeg selvfølgelig klar til at tage afsted,« fortalte Christian Eriksen på onsdagens pressemøde.

»Jeg har siddet en masse på telefonen og snakket med både landstræneren og klubben og holdet. Der er snakket en del i telefon, og i sidste ende lykkedes det. Alle er sunde og raske, og det er det, det handler om i sidste ende. Det er det vigtigste. Jeg er utrolig glad for at være her,« sagde Christian Eriksen, der i første omgang blev forhindret i at tilslutte sig landsholdet.

Christian Eriksen på pressemødet, der foregik over Zoom.
Christian Eriksen på pressemødet, der foregik over Zoom. Foto: JACK GUEZ
Vis mere

Årsagen var et udbrud af coronavirus i hans klub Inter. Et udbrud, der sendte den danske landsholdsstjerne i isolation, og i første omgang lød meldingen fra DBU, at han ville misse kampen mod Israel.

Et par dage efter kom der så en ny melding om, at var der ikke ny smitte i Inter, kunne den danske midtbanespiller måske alligevel være med. Og i sidste ende fik han lov, og derfor kunne landsholdets fly tage ham med til Israel via en mellemlanding i Milano.

»Du må gerne få det ud, som om det kun var mig, der skulle hentes,« sagde Christian Eriksen med et grin, inden han dog også måtte erkende, at det ikke var helt sådan, det forholdt sig, da han blev spurgt til, hvordan det var, at der lige blev gjort et 'pitstop', så han kunne komme ombord.

»Jeg tror, det er den gode herre på min højre hånd, der er skyld i, de skulle mellemlande i Italien. Det har intet med mig at gøre,« sagde Eriksen, mens han kiggede på Simon Kjær og fortsatte:

»Ej, jeg tror, det var lidt noget planlægning og noget indrejse til Israel, og hvor mange der spiller i Italien. At den skulle mellemlande i Italien, er vores kære anfører skyld i. Jeg kan takke ham for, at jeg nåede flyet og kom med,« sagde Christian Eriksen med et stort smil.

Han ser frem til kampen torsdag, der bliver spillet med omkring 5.000 tilskuere i Israel. Og så ser han frem til den dag, hvor det ikke er en coronatest, der skal afgøre, om han kan trække i landsholdstrøjen eller ej.

»Jeg tror, vi alle sidder og drømmer om, det sker så hurtigt som muligt. Men også så sikkert som muligt. Alle os fodboldspillere savner at spille for fyldte stadioner og være en del af fællesskabet med fansene i både klubberne og Danmark med landsholdet. At vi ikke skal være lukket inde i en boble, når vi rejser, og ikke være bange for alle, man møder, for 'uh, så går man ud af boblen'. Det er en meget speciel tid, og jeg håber også, den er ovre snart. Men vi må tage det, som det kommer, og gøre det så godt, vi kan indtil, og få folk til at nyde det hjemme i stuen i stedet for på stadion indtil videre,« lød det fra Christian Eriksen.

Landsholdet møder Israel torsdag, inden det går løs mod henholdsvis Moldova og Østrig i VM-kvalifikationen.