Farmand var fodboldstjerne i 90’erne. Nu er stjernebørnene blevet voksne og fortæller her i BT om en opvækst med en berømt fodboldfar:

 

Josefine Høgh

24 år
Datter af Lars Høgh og Tine Høgh, søster til Jonas
Påbegyndt kandidat i psykologi på Aarhus universitet. Arbejder sideløbende for DR og spiller fodbold for Skovbakken i den bedste kvindelige række
Bor i Aarhus med sin kæreste Michael

 

Josefine Høgh er gået i farmands fodspor og har spillet både Champions League og på kvindelandsholdet.

- I min tid i Fortuna Hjørring satsede jeg fuldt ud på fodbolden, hvor jeg både spillede Champions League og blev udtaget til A-landsholdet – og vi blev danske mestre. Så det var alt i alt halvandet fantastiske år, jeg havde i Fortuna. I sommeren 2010 startede jeg med at læse psykologi på Aarhus Universitet, hvor jeg det første halve år pendlede mellem Aarhus, Aalborg og Hjørring. Det var for hårdt, og jeg valgte derfor at flytte til Aarhus med min kæreste, som også var fra Aarhus, og få tingene samlet – så jeg havde kæreste, skole og fodbold i Aarhus.

Læs også: Jonas Høgh: Jeg følte, at jeg ikke kunne leve op til navnet

- Særligt fynboer genkender jo lynhurtigt navnet. Når man møder folk i dag, aner man jo ikke, om folk ved, hvem han er. Det er jo efterhånden nogle år siden, at han toppede. Jeg møder da af og til folk, der synes, det er helt vildt fedt, men jeg går ikke rundt og skilter med det, når jeg møder nye mennesker. Jeg har altid forsøgt at adskille tingene og være mig, Josefine, og ikke Lars Høghs datter.

- Da jeg skulle forhandle kontrakt både i OB og i Fortuna Hjørring, er jeg da sikker på, at det kun var til min fordel, at han var en del af de forhandlinger. Både på grund af hans faglige viden, men også fordi han da helt sikkert har en vis autoritet ved forhandlingsbordet, frem for hvis jeg sad der selv. Men jeg oplever ikke en forskelsbehandling hverken på fodboldbanen eller i mit daglige studie- og arbejdsliv. Fremadrettet kunne jeg forestille mig en karriere som erhvervspsykolog i en konsulentvirksomhed, sportspsykolog eller måske i mediebranchen. Jeg synes selv, at der er flere veje, jeg kan gå.

9595

- Jeg føler mig meget privilegeret. fordi min far nu er den, han er. Jeg har oplevet en masse spændende ting, som mange andre måske ikke har mulighed for, og det er jeg da dybt taknemmelig for. Så det er jo som alt andet her i livet: Man må tage det sure med det søde, og heldigvis er der klart mest af det søde. Det er kun min far, der kan få æren for det, for han er et dejligt imødekommende menneske, som de fleste godt kan lide.

Læs her hvordan det gik fodboldstjernernes børn:

Nicolai Laudrup: Far håbede, jeg ikke blev fodboldspiller

Rasmine Laudrup: Mange ved ikke engang, at jeg findes

Laudrups søskende: Mads er ikke den store danser (mobillink)

Cecilie Schmeichel: Jeg klarer den selv uden min  fars penge

Rebecca Laudrup: Jeg har boet flere steder, end mange voksne har

Nadia ’Faxe’ Jensen: Jeg har fået mange drinks, fordi far scorede i EM-finalen

Julie 'Faxe' Jensen: Jeg oplever ting, andre unge aldrig vil komme til

TV: Faxe trænede sin datter (mobillink)

Rikke Vilfort: Min far har altid været der, når jeg har haft brug for ham

Mikkel Vilfort: De spø’r mig tit, om han tog den med hånden

TV: Navnet Vilfort gav gratis drinks (mobillink)

Josefine Høgh: Jeg har forsøgt at være Josefine og ikke Lars Høghs datter

Jonas Høgh: Jeg følte, at jeg ikke kunne leve op til navnet