De rutinerede læsere kan huske John McEnroe som en spektakulær, temperamentsfuld og til tider kontroversiel tennisstjerne.

Og han har fortsat med at dele vandene efter karrieren – primært i sin rolle som tv-ekspert. Og nu er han igen i problemer.

For i forbindelse med, at den 64-årige amerikaner skulle kommentere Australian Open-opgøret mellem Stefanos Tsitsipas og Zizou Bergs, fik han undervejs konstateret, at han 'intet kendte til' Bergs, der er nummer 129 på verdensranglisten.

Og det fik provokeret en del folk i tennismiljøet.

Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den kendte tennisjournalist, forfatter og podcastvært Ben Rothenberg harcelerede eksempelvis på X.

»Det er ikke bare respektløst mod spillerne, det er respektløst mod seerne derhjemme at være så uforberedt. Især når man har så god tid til at forberede sig og har et produktionsteam, som kan hjælpe,« skriver han.

ESPN-tenniskommentator Bryan Fenley erklærer sig enig på X.

»At komme på arbejde forberedt og oplyst viser respekt for spillerne. Det fortjener de.«

Også spillere er sure på McEnroe. Thai-Son Kwiatkowski, der er placeret som nummer 316 på verdensranglisten, skriver på X:

»For mig er det helt vanvittigt, at McEnroe sidder i udsendelsen og indrømmer, at han ikke har nogen anelse om, hvem én af spillerne er. Det sender et signal om, at: 'Hallo, jeg har ikke læst op på dig, og jeg har tænkt mig at være respektløs mod én, som er blandt verdens 150 bedste spillere,« skriver han.