Den folkekære TV2-vært Jes Dorph-Petersen afløser Peter Schmeichel som ny Champions League-vært på TV3.

Efter 22 år hos TV2 skifter dem 52-årige tv-vært Jes Dorph-Petersen til et nyt job hos konkurrenten TV3. Her skal han guide fodbold-fans igennem TV3s Champions League-aftener.

- Jes Dorph-Petersen træder ned i et par store sko, idet han fra efteråret 2012 skal afløse Peter Schmeichel som vært i Champions League studiet på TV3 . Vi har hvert år forbedret vores dækning, og vi er sikre på, at Jes Dorph med sin værtserfaring, sit gode og smittende humør og store fodboldpassion vil kunne bidrage til yderligere udvikling af det fantastiske indhold, som redaktionen på TV3 har leveret sammen med alle holdene i Champions League hvert år, siger TV3s sportschef Peter Nørrelund.

Meningen er at Jes Dorph-Petersen skal sørge for at løfte niveauet på TV3s CL-dækning.

- Han skal i samarbejde med redaktionen og de øvrige eksperter som Preben Elkjær, Brian Laudrup, Jan Mølby, Per Frimann, Peter Kjær og Jesper Grønkjær, skubbe yderligere på i udviklingen af Danmarks bedste fodbolddækning. Vi ønsker at forny vores redaktionelle dækning fra sæsonen 2012, og her er ansættelsen af Jes Dorph central i forbindelse med vores ambitioner, siger  Nørrelund.

Jes Dorph-Petersen kalder sit nye job et rent drømmeskifte.

- Efter 22 år på TV2 har jeg indlysende stor sympati for min tidligere arbejdsplads. Jeg har en stor kærlighed til TV2, der har givet mig et fantastisk journalistisk liv og oceaner af gode oplevelser. Det har været en unik rejse gennem alle 22 år, og jeg forlader dem naturligvis ikke uden et vist vemod. Men da jeg fik muligheden for at komme på TV3 for at lave Champions League, indså jeg, at det her var en af den slags muligheder, man kun får én gang i livet.

- Jeg har gennem mange år været fast seer på Champions League, og jeg er imponeret over den dækning, TV3 -redaktionen har leveret. Jeg glæder mig derfor enormt til at blive en del af det team, som skal dække verdens bedste fodboldturnering, siger Jes Dorph-Petersen.

Han glæder sig til næste efterår, hvor Danmark er garanteret en plads direkte i CL-gruppespillet.

- Jeg drømmer allerede om, at det danske hold trækker et af de helt store hold. Barcelona, Real Madrid eller Manchester United. Lad os få dem til Danmark. Vi så sidste sæson, hvordan nationen gik i ekstase, da Barcelona besøgte København. Det kunne jeg godt tænke mig at opleve igen, siger Jes Dorph, som også ser frem til samarbejdet med arsenalet af dygtige eksperter på TV3 .