Nyheden skabte chokbølger i det danske fodboldlandskab 31. januar 2018.

Dagen, hvor FC København leverede et Superliga-scoop af de større og hentede Viktor Fischer hjem fra Mainz.

Stjernen tog den danske liga med storm, inden luften stille og roligt gik af ballonen, og han satte sig ind i et fly til Belgien tre et halvt år senere – med kurs mod Royal Antwerpen.

På et splitsekund gik den ellers så bramfrie Fischer til at være nærmest usynlig i det danske mediebillede. Indtil nu, hvor han bryder tavsheden over for Tipsbladet.

Opholdet i Royal Antwerpen har ikke været nogen succes for Viktor Fischer, der nåede 35 kampe for belgierne. De kastede tre mål og otte assists af sig.
Opholdet i Royal Antwerpen har ikke været nogen succes for Viktor Fischer, der nåede 35 kampe for belgierne. De kastede tre mål og otte assists af sig. Foto: ERDEM SAHIN
Vis mere

Mediet har mødt den 28-årige dansker ved AIKs træningslejr i Portugal, som Fischer netop er skiftet til fra sin belgiske klub.

Her blev emnet lynhurtigt sporet ind på Fischers forvandling fra allestedsnærværende stjerne til mediemæssigt spøgelse.

»Hvornår har jeg sagt ja til interview, som journalister har opsøgt mig med? Det har jeg ikke rigtig. I kan nok godt finde et eksempel på det, men det har jo oftest været i forbindelse med en forpligtelse fra rettighedshaver, eller at jeg skulle gøre det for FC København, som jeg altid ønskede at udtale mig på vegne af, fordi der var så meget identitet i det for mig,« erkender kantspilleren.

I FCK-tiden var han en favorit hos både fans og journalister. Altid klar med en frisk og kæk bemærkning. Og så var han ikke bange for at være ærlig.

Men da han forlod København i sommeren 2021, ændrede det sig.

»Frivilligt har jeg jo aldrig rigtig gjort det (udtalt sig til medierne, red.), så nu har jeg haft halvandet år, hvor jeg frivilligt har kunnet vælge og vrage, og jeg har bare vraget alt, fordi jeg har haft brug for en pause,« siger Viktor Fischer.

Danskeren har allerede gjort godt opmærksom på sig selv i AIK, hvor han blandt andet har udvekslet et par kærligt mente stikpiller med en gammel FCK-kending.

Det kan du læse mere om her.