Italiens sejr i Polen betyder, at polakkerne rykker ned. Italien og Portugal kæmper om gruppesejren.

Chorzów. Det lignede længe en målløs uafgjort, der ville spille gruppesejren i hænderne på Portugal.

Men i overtiden fik den italienske venstreback Cristiano Biraghi hovedet på bolden efter et hjørnespark og headede den i mål til en tiltrængt italiensk Nations League-sejr på 1-0 på udebane i Polen.

Med de tre point holder Italien sig inde i kampen om puljesejren, inden holdet møder førende Portugal i sidste kamp i november. Polakkerne er til gengæld sikre på nedrykning.

Italiens landstræner, Roberto Mancini, stormede ind på banen for at fejre scoringen, der gav Italien den første sejr i seks kampe.

At der skulle gå så længe, før italienerne fik scoret, kan primært tilskrives ineffektivt angrebsspil, for sydeuropæerne styrede store dele af kampen og skabte en række gode chancer.

Mancini mønstrede Lorenzo Insigne, Federico Chiesa og Federico Bernardeschi i en angrebstrio, som bød på masser af bevægelse, men knap så meget målfarlighed.

Efter store italienske afbrændere fik Polen midtvejs i anden halvleg en stor mulighed for at stikke af med sejren.

Kamil Grosicki fik frit løb mod mål, men forivrede sig og sparkede lige på målmand Gianluigi Donnarumma. Holdkammeraten Arkadiusz Milik hamrede returbolden over mål.

Det lignede en målløs forestilling, indtil Cristiano Biraghi altså endelig fik afgjort det hele i 92. minut.

Italienerne skal lige som Polen møde Portugal i november. Italien lægger for på hjemmebane 17. november, mens polakkerne skal til Guimaraes tre dage senere.

Portugal har klart de bedste kort på hånden i kampen om puljesejren. Portugiserne har seks point efter to kampe, mens Italien har brugt tre kampe til at samle fire point.

Polakkerne er sidst med et point og undgår ikke at rykke ned i næstøverste Nations League-lag. Holdet kan maksimalt nå samme pointal som Italien, men er dårligst i det indbyrdes regnskab.