Det er ingen hemmelighed.

Forholdet mellem superstjernen Gareth Bale og Real Madrid-træner Zinedine Zidane har været iskoldt de seneste par år. Så koldt, at Bale nu langt om længe er kommet væk fra storklubben og nu er udlejet til sin gamle klub Tottenham.

Derfor var der heller ikke ligefrem en overvældende farvel-parade for Bale, da det blev officielt lørdag, at han vender retur til London indtil videre for den kommende sæson.

»Jeg talte ikke med ham,« indrømmer Real Madrid-træner Zinedine Zidane på et pressemøde forud for Real Madrids opgør søndag mod Real Sociedad:

»Men jeg ved, hvad han har gjort for klubben. Han har altid vist sin kvalitet, og hvad han har opnået her, kan ingen diskutere.«

Franskmanden mener ikke, man kan tale om, at han tvang Bale ud af Madrid.

»Sådan er det ikke. Det er mere kompliceret. I forhold til Bale har det altid været en side mod den anden, men jeg har aldrig haft et problem med Gareth. Der vil altid ske ting. Nu har han taget et nyt skridt, og vi kan kun ønske ham det bedste. Det sker i fodbold, men jeg har altid sagt, han var en spektakulær spiller,« siger han.

Flere har noteret sig den kølige meddelelse, Real Madrid lørdag lagde på sin hjemmeside, da det stod klart, at Bale var fortid i klubben.

Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

Waliseren har været med til at vinde fire Champions League-triumfer, fire verdensmesterskaber for klubhold, to spanske mesterskaber og meget mere. Alligevel brugte Madrid blot fire linjer på at takke ham for sin indsats:

'Real Madrid og Tottenham er blevet enige om at udleje Gareth Bale for den kommende sæson frem til 30. juni 2021. Vores klub ønsker alt det bedste til en spiller, der har været en del af en de mest succesfulde perioder i vores historie,' stod der.

Bum. Færdig. Slut.

Lidt mere hjertevarm var afskedsbeskeden til Sergio Reguilón, som Tottenham også har hentet i Real Madrid:

'Real Madrid og Tottenham er blevet enige om en transfer af Sergio Reguilón. Vores klub vil gerne takke Sergio Reguilón for hans bidrag, hans professionalisme og hans eksemplariske opførsel i sin tid hos Real Madrid. Vi ønsker ham alt det bedste hos hans nye klub,' stod der i den forbindelse.

Real Madrid har angiveligt sikret sig en tilbagekøbsklausul på spanieren, så der er måske en god grund til, man vil skilles på god fod, selvom Zinedine Zidane gjorde klart, at han ikke ville bruge ham.