Christian Eriksen har onsdag morgen besøgt sine holdkammerater og staben i Inter – og han har det godt.

Det oplyser den italienske storklub på sin hjemmeside.

»Eriksen har det godt og er i fremragende fysisk og psykisk forfatning,« skriver de blandt andet i den korte meddelelse.

Christian Eriksen vil nu gennemgå en plan, som de danske læger i København har lavet. Det er således dem, der vil følge op på Eriksens udvikling, skriver Serie A-klubben, der samtidig fortæller, at lægerne i Danmark konstant vil holde Inters medicinske stab informeret om processen.

Eriksen var onsdag morgen tilbage på Inters træningsanlæg for første gang siden sit kollaps.
Eriksen var onsdag morgen tilbage på Inters træningsanlæg for første gang siden sit kollaps.
Vis mere

Det var B.T., der tirsdag kunne afsløre, at den danske stjerne var landet i Milano, godt syv uger efter at han kollapsede midt på banen i Parken med hjertestop. Det skete i slutningen af første halvleg i EM-opgøret mod Finland 12. juni.

Kampen blev afbrudt, mens Eriksen fik førstehjælp, hvor det lykkedes at genoplive fynboen. Herefter blev han fragtet til Rigshospitalet i København til yderligere undersøgelser.

Kort tid efter fandt hjertespecialisterne det nødvendigt at indoperere en ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Siden har han tilbragt sommeren uden for mediernes søgelys sammen med sin familie.

Men tirsdag var han ifølge B.T.s oplysninger landet i det italienske by for at mødes med sin arbejdsgiver. Her var han til et møde med Inters sportsdirektør, Giuseppe Marotta, hvor der blandt andet blev snakket fremtidsplaner.

For det er fortsat uvist, om Christian Eriksen ønsker at fortsætte fodboldkarrieren efter den forfærdelige aften i Parken.

Gør han det, kan det dog blive meget svært for danskeren at få tilladelse til at spille videre i den bedste italienske række, hvis han beholder den ICD-enhed, han har fået indopereret.

Det har den tekniske videnskabelige komité i Serie A allerede oplyst.

For i protokollen Cocis 2017, som lægerne i Italien bruger til at vurdere, om der kan gives tilladelse til at dyrke sport ved hjertesygdomme, står det tydeligt beskrevet, at der ikke kan gives tilladelse til at dyrke sport, hvis en elitesportsudøver har indopereret en ICD-enhed, når der er tale om en sport med risiko for traumer.

Ifølge den italienske avis La Gazetta dello Sport kan der gå helt op til seks-otte måneder, før Inter har det fulde billede af Eriksens tilstand.