FC Barcelona er klar til kvartfinalen i den spanske pokalturnering efter problemfri sejr over Espanyol.

Barcelona: FC Barcelona er videre til kvartfinalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, efter en samlet sejr på 6-1 over lokalrivalerne fra Espanyol.

Luis Enrique havde valgt at spare folk som Neymar, Luis Suarez og Sergio Busquets i startopstillingen til returkampen onsdag, men Barcelona vandt alligevel opgøret 2-0.

Spændingen om det sammenlagte resultat var til at overse, da Barcelona havde vundet det første opgør med 4-1, men var de rødglødende temperamenter fra den kamp mon blevet dæmpet?

Det var de. Onsdagens returmøde blev afviklet i en noget mere afdæmpet atmosfære, om end der et par gange var de sædvanlige bataljer, når to lokalrivaler tørner sammen.

På banen var det et Barcelona-hold med en del reserver, som spillemæssigt dominerede. Men ikke så voldsomt som i den seneste kamp.

Det var dog nok til at sikre pauseføringen på 1-0, da den unge angriber Munir El Haddadi kom fri, afdriblede Espanyol keeperen og sendte bolden ind til 1-0.

Felipe Caicedo burde have udlignet til 1-1 kort før pausen, men Marc-Andre ter Stegen diskede op med en flot redning på friløberen.

Også fra starten af anden halvleg var Felipe Caicedo tæt på en udligning, men igen blev han den lille i en direkte duel med ter Stegen.

Espanyol fik sine chancer, men Barcelona havde helt styr på kampen og gjorde ikke mere end højst nødvendigt for at køre den samlede sejr i hus.

Den mission lykkedes, og tre minutter før tid lukkede Munir El Haddadi kampen med sin scoring til 2-0 på et effektivt kontraangreb.