Juventus-spillerne fejrer en scoring i opgøret mod Napoli.
Juventus-spillerne fejrer en scoring i opgøret mod Napoli. Foto: GIORGIO PEROTTINO

Juventus' direktør Beppe Marotta laver helt ud af det blå en reference til den danske fodboldklub Brøndby og klubbens motto.

Med al ære og respekt for Brøndby og dansk fodbold generelt, så hører det til sjældenhederne, at udenlandske topklubber nævner rød-hvide klubhold uden, at det enten drejer sig om en spillerhandel eller en international kamp.

Det gør Juventus-direktøren Beppe Marotta nu op med i kølvandet på søndagens dramatik omkring Romas levende legende Francesco Totti, som blev sendt hjem fra træning efter at have kritiseret træneren Luciano Spalletti og den romerske klub.

12424212414212411

Over for Rai Sport forklarer Beppe Marotta så, hvordan klubben i sin tid behandlede Alessandro Del Piero, som har nogenlunde samme status i italiensk fodbold som Totti, og det er i den forbindelse, at han laver denne Brøndby-reference:

»Vi var meget tydelige og eksplicitte. På dette stadie er det vigtigt at minde folk om, hvad der står på Brøndbys logo, Supra Societatem Nemo (Ingen over fællesskabet, red.),« siger han ifølge Football Italia.

Til Brøndbys 50 års jubilæum for to år siden lancerede klubben et logo med den latinske påskrift, og det er altså det, som Juventus-direktøren refererer til. Det er et motto, som den danske klub altid har opereret med.

Sejt, ikke?

Nå, men for at vende tilbage til selve historien med Francesco Totti, så undlader Marotta ikke at gøre opmærksom på, at rivalerne fra Rom står med en speget sag.

BRITAIN SOCCER ENGLISH FA CUP

»Det er åbenlyst, at Roma nu er nødt til at håndtere en ganske pinlig situation,« siger han og går alligevel lidt i defensiven:

»Jeg kan kun sige, hvad vi gjorde med Del Piero, som stadig er et ikon og en legende i vores klub.«

Det helt store problem for Francesco Totti er tilsyneladende, at klubben ikke vil forlænge hans kontrakt. Offensivspilleren bliver 40 til september.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.