Dansk tøjdesign er endelig tilbage i verdens største fodboldliga.

Når Premier League-klubben Everton i den kommende sæson løber ud på Premier League-stadionerne, bliver det i dansk tøj.

Den storsatsende Liverpool-klub har nemlig lavet en treårig aftale med den danske sportstøj-gigant Hummel. Det meddeler den danske virksomhed onsdag.

Dermed bliver Hummel – efter 13 års fravær – igen repræsenteret i verdens mest sete klub-fodboldturnering, hvor mange af klubberne er klædt på af mastodonter som Nike, Adidas og Puma.

Foto: CARL RECINE
Vis mere

»Premier League er et fantastisk udstillingsvindue, og det er derfor også med stor glæde og stolthed, at vi efter 13 års fravær igen får Hummel-vinklerne tilbage på en af de allerstørste fodboldscener,« siger Allan Vad Nielsen, adm. direktør i Hummel, i en pressemeddelelse.

Everton storsatser i disse år, og det er planen, at den blå Merseyside-klub inden for få år forlader legendariske Goodison Park og flytter ind på et nyopført kæmpestadion.

Og klubben er ikke ubekendt med danskere. Thomas Gravesen er selvfølgelig den mest succesrige danske spiller i Evertons historie, men også spillere som Lars Jacobsen, Per Krøldrup, Peter Degn og Claus Thomsen har trukket den mørkeblå trøje over hovedet.

»Klubben har en imponerende historie, og dens mange lidenskabelige fans passer perfekt til Hummels værdier,« siger Allan Vad Nielsen.

Foto: CARL DE SOUZA
Vis mere

»Med 398 millioner mennesker på verdensplan, der interesserer sig for Everton, har klubben en kendskabsgrad ud over det sædvanlige for et brand som Hummel, og vi ser derfor et kæmpe potentiale for vores fremtidige vækstplaner og internationale ekspansion i denne aftale.«

Aftalen med det danske tøjbrand glæder også Evertons administrerende direktør, Denise Barrett-Baxendale.

»Dette er en historisk aftale for klubben og går hånd i hånd med vores kommercielle vækstmål.«

»Hummel deler vores fremtidige ambitioner, og med et ry for originalitet og kvalitet ser vi frem til at samarbejde med Hummel om at beklæde vores spillere og ikke mindst fantastiske fans i de kommende tre sæsoner,« lyder det fra Premier League-direktøren.

Foto: CARL RECINE
Vis mere

Everton har tilbragt flere sæsoner i Englands bedste række end nogen anden klub – 117 – og er blevet kronet som engelske mestre ni gange.

Derudover har klubben løftet FA Cup-trofæet fem gange, ligesom det er blevet til ét enkelt trofæ i European Cup Winners Cup i 1985.

Hummel var senest repræsenteret i Premier League i 2006/2007-sæsonen, hvor det danske sportsbrand var tøjsponsor for Aston Villa.

I forvejen er Hummel til stede på de britiske øer som tøjsponsor for blandt andre Championship-klubben Middlesbrough og det skotske storhold Glasgow Rangers.