Sagaen om det islandske fodboldlandsholds vej gennem EM i fodbold i Frankrig har fascineret og imponeret verden over. Og selvom Island søndag røg ud af slutrunden efter et 5-2 nederlag til Frankrig, blev islændingene ikke overraskende hyldet som helte, da de mandag vendte hjem til Island.

Fra slutrundens start har Island været historien om David mod Goliat. Den lille undertippede mod den store og meget stærkere modstander.

Ingen havde egentlig regnet det islandske landshold for noget, men så spillede holdet uafgjort mod Portugal og Ungarn og slog Østrig.

Og pludselig befandt holdet, der kommer fra et land med blot 330.000 indbyggere, sig alligevel i en EM-kvartfinale mod værtsnationen Frankrig, efter en overraskende sejr over den stolte fodboldnation England.

Det islandske landshold kørte mandag gennem Reykjavik i en bus, hvorfra de modtog hyldest fra deres landsmænd. Vis mere

Selvom islændingene som bekendt tabte kvartfinalen søndag, havde vikingerne allerede vundet hele verdens hjerter - og gjort deres hjemland ære. Og det kunne tydeligt ses, da landsholdet mandag vendte hjem efter slutrunden og blev modtaget af et tætpakket Reykjavik, der hyldede holdet for deres indsats.

Under fodboldslutrunden har det islandske hold også tiltrukket sig opmærksomhed med en karakteristisk klappeteknik og HUH-råb efter hver sejr - og sådan blev holdet naturligvis også mødt af de islandske horder i hjemlandet.

Flere tusinde islændinge var mødt op i Islands hovedstad, hvor landsholdet først blev transporteret gennem byen i en bus for siden at give endnu en opvisning i præcis hvor kuldegysfremkaldende, holdets karakteriske HUH-klap kan være.

Scenen er fanget på en video, som du kan se herunder.