Lyt til artiklen

FCM-træner Glenn Riddersholm var meget bestemt i sin afvisning af målmandskøb i radioprogrammet Fodbold FM for blot et par uger siden

Det er ikke altid let at navigere mellem medier og klubbens transferstrategier som moderne fodboldtræner. Det må FCM-træner Glenn Riddersholm nu sande, efter han for blot et par uger siden i radioprogrammet Fodbold FM klart afviste, at midtjyderne skulle have en ny målmand.

Det gjorde han i en FC Midtjylland Special i det populære radioprogram på Radio 24/7. Men mandag morgen blev det officielt, at FCM har købt den stærke svenske målmand Johan Dahlin fri af tyrkiske Genclerbirligi på en kontrakt, der løber frem til sommeren 2018.

Det var stik imod, hvad Riddersholm svarede, da Fodbold FM-værten Søren Klæstrup kom med påstanden om, at FCM i januar ville forstærke sig med en offensiv-spiller, en venstre back og ikke mindst en målmand. Riddersholm antydede endda, at det ville være stik imod klubbens fokus på talentudviklingen.

»Så siger jeg nej. Det gør jeg, fordi vi netop har signaleret, og jeg har også hørt, at vi har kritiseret Brøndby for problemer med at integrere talentudviklingen med de indkøb, de har lavet.

Er det noget du selv siger, eller er det noget, du har hørt?

»Det er noget, jeg har hørt.«

Altså din egen bestyrelsesformand Rasmus Ankersen?

»Ja blandt andet. Hvis vi skyder efter andre, er vi også nødt til at kigge indad og stå ved de ting, vi selv har meldt ud. Der handler det om, at vi tror på det, vi gør, og vi gør, det vi siger. Selv om vi ligger der, hvor vi gør, så har vi givet talentudviklingen en chance. Jacob Haugaard har fået muligheden. Jesper Lauridsen har fået muligheden. André Rømer spiller rigtig meget. Pione. Patrick Banggaard. Det er helt unge knægte, der er kommet ind på Superligaens førerhold.«

I dag bider de udtalelser lidt Riddersholm i halen med indkøbet af en rutineret 28-årig svensk målmand, der skal gå direkte ind som førstekeeper og sende unge Jacob Haugaard på bænken.

Bt.dk fangede Riddersholm mandag formiddag kort før truppens afgang til overlevelsestur i Norge. Her svarede FCM-træneren således:

»Vi er underlagt nogle Fondsbørsregler, og så er det sådan, at jeg ikke åbent render rundt i et radioprogram og fortæller om vores planer på transfermarkedet og giver mulighed for at skabe debat på den baggrund. Derfor sagde jeg, som jeg gjorde,« forklarer Glenn Riddersholm.

Han slår fast, at målmandskøbet af Johan Dahlin ikke ændrer klubbens strategi med talentudviklingen.

»Der vil stadig være en balance mellem talenter kontra at hente profiler udefra. Vi har hele tiden sagt, at vi skal have otte-ti profiler, som de unge kan læne sig op af. Der skal være den rette balance i truppen, ellers var der ingen grund til, at vi havde akademiet. Man kommer ikke til at se os hente mange nye profiler, fordi vi pludselig kan. Det kommer ikke til at ske,« siger Riddersholm.

Han erkender, at der ikke vil være plads til både Johan Dahlin, Jacob Haugaard og Lasse Heinze i truppen, men der træffes først en beslutning senere.

»Vi vil sætte os ned med vores målmænd med respekt for deres ønsker og situation og kigge på mulighederne. Det er klart, at vi nu med Johan forventer, at han går ind og griber chancen. Omvendt forventede vi det også med Lasse Heinze i sommer, og der tog Jacob Haugaard pladsen, så der vil altid være en åben og fair målmandskonkurrence i Midtjylland,« erklærer FCM-træneren.