Kriser kradser i Superliga-klubben AC Horsens, der fredag aften tabte 0-3 til AGF i nedrykningsspillets Pulje 1. I holdets seneste otte kampe har østjyderne blot erobret fem point.

»Det var en katastrofal indsats,« sagde østjydernes stopper Mikkel Qvist, der efter kampen fremkom med følgende opsigtsvækkende udtalelse om, hvordan AC Horsens kommer tilbage på vindersporet:

»Vi skal fremadrettet komme med en masse power. Måske vil det betyde flere gule kort. Men vi må simpelthen til at smadre nogle folk.«

Indtil Sønderjyske og Vejle lørdag eftermiddag har duelleret mod hinanden, har AC Horsens tre point ned til puljens tredjeplads, der senere på foråret vil være ensbetydende med at man skal ud i nervepirrende nedrykningskampe senere på foråret.

AC Horsens-stopperen Mikkel Qvist.
AC Horsens-stopperen Mikkel Qvist. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Selvom vores resultater det seneste stykke tid ikke har været prangende, er der ingen panik i truppen. Personligt er jeg fortrøstningsfuld omkring vores muligheder for at sikre os endnu en sæson i Superligaen,« sagde Mikkel Qvist.

Horsens-træner Bo Henriksen gav ham ret.

»Jeg er ikke bange. Men når det er sagt, mangler vi kvalitet i spillet mod AGF. Det var i perioder nærmest som om de var 16 spillere på banen, mens vi kun var seks,« sagde Bo Henriksen.

Under opvarmningen til kampen mod AGF pådrog AC Horsens-backen Rune Frantsen sig en lyskeskade.

Horsens-træner Bo Henriksen.
Horsens-træner Bo Henriksen. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Det betød, at Kasper Junker kom i aktion i stedet, og at startopstillingen blev noget anderledes end planlagt.

»Vi kommer skidt ind i kampen, og overlader al initiativ til AGF. Det var en af de dårligste præstationer et Horsens-hold har leveret med mig sin træner,« sagde Bo Henriksen.

AC Horsens spiller sin næste kamp fredag 12. april.

Her skal de på udebane møde Vejle Boldklub.