På to mål i de sidste fem minutter sikrede Holland 2-2 ude mod Tyskland og vandt gruppe A i Nations League.

Hollands fodboldlandshold har igen noget at fejre. I sommer glimrede "Oranje" ved sit fravær ved VM, men næste sommer har holdet chancen for at vinde Nations League.

Mandag aften blev det en kendsgerning, at Holland vinder gruppe A på det højeste niveau i turneringen, efter det blev 2-2 ude mod Tyskland. Dermed er Holland klar til semifinalerne i sommeren 2019.

Tyskland styrede ellers mod en sikker og fortjent sejr, men to hollandske mål i de sidste fem minutter sendte Holland i top med syv point.

Gruppens tredje hjul, Frankrig, sluttede også på syv point, men var dårligere indbyrdes mod Holland.

Dermed fik det altså stor betydning, at Holland i fredags slog Frankrigs verdensmestre med 2-0. Da nationerne mødtes i Frankrig vandt hjemmeholdet 2-1.

Derfor kunne Holland mandag nøjes med uafgjort for at vinde gruppen.

Allerede inden kampen stod det klart, at Tyskland med sin sidsteplads rykker et niveau ned, men for nationens selvforståelse var det vigtigt at komme på tavlen med en sejr i fjerde forsøg i turneringen.

Tyskernes ærgerrighed viste sig fra begyndelsen af opgøret, og det kunne aflæses på måltavlen i form af stillingen 2-0, kort før det 19. minut var rundet.

Efter otte minutter viste angriberen Leipzig-angriberen Timo Werner noget af den skarphed, han manglede under sommerens VM. Efter kvikt tysk opspil tog han bolden ned med hovedet og halvflugtede den i mål fra cirka 20 meter.

Ti minutter senere øgede Leroy Sane, der blev sorteret fra VM-truppen, til 2-0. Han fik en stikning i dybden, tog et par træk uden for feltet og sendte bolden ind ved modsatte stolpe.

I kampens resterende del var Holland mest på bolden, men tyskerne var godt organiserede og lod ikke modstanderen komme frem til mange nævneværdige forsøg.

Det skulle dog ændre sig i slutfasen. Fem minutter før tid sørgede Quincy Promes for ny spænding, da han fra kanten af feltet sendte bolden i mål til 1-2 efter en tysk opspilsfejl.

Det skabte nervøsitet i det tyske felt, og i dommerens tillægstid gav det en chance til Liverpool-forsvareren Virgil van Dijk, der scorede sikkert til 2-2.

Dermed sluttede det hele i hollandsk jubel og stor skuffelse for Tyskland, der blot hentede to point i fire kampe.